Recept: Desert za zaljubljene

Recept s potpisom Mirjane Špoljar

Pokažite da ljubav ide kroz želudac

Možda ne slavite Valentinovo jer vjerujete da je svaki dan prilika da najbližima pokažete zašto vam je stalo do njih, no nemojte da vas to spriječi da probate recept s potpisom Mirjane Špoljar.

Trostruka prvakinja Hrvatske u slastičarstvu zaljubljenima preporučuje da život začine sočnim slatkim okusima jer ljubav i hrana itekako imaju mnogo toga zajedničkog. Primarno da nas učine sretnima.

Isprobajte i uživajte!

DESERT ZA ZALJUBLJENE

KREMA:

Slatko vrhnje                                   6 dl

Bijela čokolada                             300 g

Mahuna Vanilija                             1 kom

Zvijezda margarin s maslacem     80 g

Na pari otopimo 1,5 dl slatkog vrhnja, čokoladu, te dodamo sjemenke mahune vanilije. U mlaku smjesu dodamo Zvijezda margarin s maslacem, pa smjesu ohladimo.

U ohlađenu smjesu umiješamo tučeno slatko vrhnje koje smo napravili od preostalog slatkog vrhnja (4,5 dcl).

Dobivenom smjesom punimo kalupe te ih zamrznemo.

KARAMELIZIRANE JAGODE:

Šećer kristal                  50 g

Jagode smrznute        100 g

sok od pola limuna

Cimet                              1 g

Vanilin šećer                  1 kom

Na tavi otopimo šećer u karamel. Dodamo mu smrznute jagode te ostale sastojke pa kuhamo na laganoj vatri još 2-3 minute.

Dobro ohladimo pa stavimo u sredinu svakog kalupa.

Na dno svakog kalupa stavimo tanki sloj biskvita.

Kalupe zamrznemo, te po želji prelijemo čokoladnom ocaklinom ili crvenim preljevom za torte

Mirjanin savjet:

Umjesto jagoda možete staviti neko dugo crveno voće. Ukoliko nemate silikonski kalup, možete upotrijebiti i metalni.

 

PR: Komunikacijski laboratorij