Recept: FLAMBIRANI FILE NOJA ( Atlantida Boutique Hotel ***** )

Za 4 osobe

-0.80kg očiščenog nojevog mesa -prsa file

-osnovni začini,brinove jagode,crno vino,ulje,malo brašna,

-0.20kg vrganji

-glavica luka

-malo gorke čokolade,

-sjeckani peršin

-0.50dcl brandy

-1 kg svježi pastinjak

-maslac ,2dcl vrhnje za kuhanje

-svježi crveni ribizl,balzamični glaze

Nojeve fileje narežemo iz odležanog,nojevog prsnog dijela.Mariniramo sa osnovnom aromom,kao i sa svježim biljem,jušnim povrćem,brinovim jagodama,uljem,crnim vinom,biberom.

Pastinjak skuhamo u pire,dodamo maslac,vrhnje za kuhanje,napravimo okus.

Marinirane nojeve fileje popečemo na vrućoj vatri,flambiramo sa brandiyem,dodamo sitno sjeckani luk,narezane vrganje,zalijemo sa umakom od miksanog povrća iz marinade.Prodinstamo par minuta,sastavljamo sa čokoladom,serviramo uz nježnu pastinjakovu kremu,ukrasimo crvenim ribizlom,balzamičnim glazejem ,svježim biljem.

 

U hotelskom restoranu  naši izvrsni kuhari za vas pripremaju jela međunarodne kuhinje, te vas okreću prirodi i okruženju s lokalnom sezonskom hranom i tradicionalnim specijalitetima, dok pritom, brinući za zdravlje, nismo zaboravili na zdravu i dijetalnu prehranu.

Poseban kulinarski doživljaj očekuje vas u A la carte restauraciji i klubu, koji vam omogućava intimno ozračje i druženje uz vrhunska vina. Osmijeh će vam donijeti vrhunski kuharski majstori svojim kreacijama i mirisima. Pomno osmišljenim i jedinstvenim kulinarskim pristupom sastavljaju i degustiraju svoje nove delicije te, ovisno o godišnjem dobu, stalno nude nove kreacije.

Miris kulinarske raskoši privući će svakoga. Mmm, kako fino miriše! Možemo reći da naši majstori pišu priču kroz paletu okusa – kombinaciju tradicionalnih slovenskih jela sa sezonskim daškom lokalne kuhinje u modernom okusu i pakiranju.

VERICA TURNER, chef

Verica Turner chef je kuhinje u Atlantida Boutique hotelu u Rogaškoj Slatini. Zato što voli kuhati i kreativno stvarati u ovoj struci je duze vrijeme. I danas joj je kuhanje velika ljubav.

Osječaj dizajna i estetike uveliko joj pomažu da uvijek iznva iznenadi svoje goste.

Chef Verica Turner

 

PR: Atlantida Boutique Hotel

Fotografija: Rene Karaman