Recept: HAVANA TORTA

Kora sastojci:

1 bjelanjka

0,04 kg. šećera

0,01 kg. glatkog brašna

0,03 kg. mljevenih keksi

0,002 kg. praška za pecivo

1  žutanjak

Postupak: pripremimo i izvažemo sve sastojke, stavljamo miješat bijelanjak u snijeg, te dodajemo šećer, pustimo da se izmiješa te dodajemo žutanjke ,skinemo s miksera te umiješamo ostale sastojke, stavljamo u prethodno zamotane kalupe s aluminiskoj foliji i na teskom limu, poravnamo biskvite, te stavljamo peći na prethodno zagrijanoj pećnici na 160 c, i pečemo dok se kad probamo s prstom biskvit vrati i ne ljepi, vadimo , pustimo da se ohladi te filamo torte.

Krema:

0,4 l. Mljeka

0,15 kg. šećera

Vanilin štapić

0,025 kg. želatine

0,5 l. Slatko vrhnje

Postupak kreme: pripremimo i izvažemo namirnice, stavimo mlijeko i šećer sa vanilinim štapićem da prokuha, izvadimo štapić ,te stavljamo želatinu i miješamo dok ne nestanu grudice, ostavimo da se prohladi,lagano umiješamo slatko vrhnje, te lagano pomiješamo sa kremom, filamo tortu.

Posip:

0,10 kg. keksa samljetih

0,07 kg. grubo mljevenih lješnjaka

0,10 kg. šećera

Postupak: radimo grilaž ->topimo šećer do zlatne boje , umiješamo lješnjake , istresemo na masni papir i pustimo da se ohladi , sameljemo u grube komade,pomiješamo sve sastojke.

  • Postupak filanja: stavlja se biskvit u kalup, pa kremu, pa posip ,krema,posip,krema,posip,krema ostavimo da se stegne , kad je završavamo obmažemo sa sa šlagom tanji sloj, bočno se obloži posipom,te po torti se posipa također.

mm_logo_big

M & M slastičarnica,  Ratarska 13,  Zagreb, +385 1 3861 630

web     FB

Fotografija: Rene Karaman