
Kora sastojci:
1 bjelanjka
0,04 kg. šećera
0,01 kg. glatkog brašna
0,03 kg. mljevenih keksi
0,002 kg. praška za pecivo
1 žutanjak
Postupak: pripremimo i izvažemo sve sastojke, stavljamo miješat bijelanjak u snijeg, te dodajemo šećer, pustimo da se izmiješa te dodajemo žutanjke ,skinemo s miksera te umiješamo ostale sastojke, stavljamo u prethodno zamotane kalupe s aluminiskoj foliji i na teskom limu, poravnamo biskvite, te stavljamo peći na prethodno zagrijanoj pećnici na 160 c, i pečemo dok se kad probamo s prstom biskvit vrati i ne ljepi, vadimo , pustimo da se ohladi te filamo torte.
Krema:
0,4 l. Mljeka
0,15 kg. šećera
Vanilin štapić
0,025 kg. želatine
0,5 l. Slatko vrhnje
Postupak kreme: pripremimo i izvažemo namirnice, stavimo mlijeko i šećer sa vanilinim štapićem da prokuha, izvadimo štapić ,te stavljamo želatinu i miješamo dok ne nestanu grudice, ostavimo da se prohladi,lagano umiješamo slatko vrhnje, te lagano pomiješamo sa kremom, filamo tortu.
Posip:
0,10 kg. keksa samljetih
0,07 kg. grubo mljevenih lješnjaka
0,10 kg. šećera
Postupak: radimo grilaž ->topimo šećer do zlatne boje , umiješamo lješnjake , istresemo na masni papir i pustimo da se ohladi , sameljemo u grube komade,pomiješamo sve sastojke.
- Postupak filanja: stavlja se biskvit u kalup, pa kremu, pa posip ,krema,posip,krema,posip,krema ostavimo da se stegne , kad je završavamo obmažemo sa sa šlagom tanji sloj, bočno se obloži posipom,te po torti se posipa također.
M & M slastičarnica, Ratarska 13, Zagreb, +385 1 3861 630
Fotografija: Rene Karaman