
Tijesto:
0,20kg
0,14kg maslaca
0,06kg šećera
1 žutanjak
Ili 1 manje jaje
Nadjev:
5 jaja
0,20kg šećera
0,20kg badema
Maraskino
Limunova korica
Vanilin šećer
0,10kg brašna
Od brašna, maslaca, šećera i žutanjaka umjesite prhko tijesto, razvaljate tanko i obložite dno i stranice oblika za tortu. Preostali dio tijesta razvaljajte i izrežite ukrasnim kotačićem trake široke 1 cm.
Nadjev: jaja sa šećerom pjenasto izmjesajte, dodajte mljevene bademe, maraskino, limunovu koru i vanilin šećer. Sve dobro izmješajte i nalijte na tijesto u pripremljeni oblik za torte. Po vrhu nadjeva složite ukrasnu mrežu od tijesta izrezanog u trake a na svakom mjestu gdje se trake križaju utisnite po jedan oguljeni badem pa stavite u peći u vruću pećnicu na temp. 200 stupnjeva oko 45-50min, ako se naglo žuti pokrijte papirom. Kad je gotova ostavite u isključenoj i otvorenoj pećnici dok se ne ohladi.
M & M slastičarnica, Ratarska 13, Zagreb, +385 1 3861 630
Fotografija: Rene Karaman