Recept: IMOTSKA TORTA

Tijesto:

0,20kg

0,14kg maslaca

0,06kg šećera

1 žutanjak

Ili 1 manje jaje

Nadjev:

5 jaja

0,20kg šećera

0,20kg badema

Maraskino

Limunova korica

Vanilin šećer

0,10kg brašna

Od brašna, maslaca, šećera i žutanjaka umjesite prhko tijesto, razvaljate tanko i obložite dno i stranice oblika za tortu. Preostali dio tijesta razvaljajte i izrežite ukrasnim kotačićem trake široke 1 cm.

Nadjev: jaja sa šećerom pjenasto izmjesajte, dodajte mljevene bademe, maraskino, limunovu koru i vanilin šećer. Sve dobro izmješajte i nalijte na tijesto u pripremljeni oblik za torte. Po vrhu nadjeva složite ukrasnu mrežu od tijesta izrezanog u trake a na svakom mjestu gdje se trake križaju utisnite po jedan oguljeni badem pa stavite u peći u vruću pećnicu na  temp. 200 stupnjeva oko 45-50min, ako se naglo žuti pokrijte papirom. Kad je gotova ostavite u isključenoj i otvorenoj pećnici dok se ne ohladi.

mm_logo_big

M & M slastičarnica,  Ratarska 13,  Zagreb, +385 1 3861 630

web     FB

Fotografija: Rene Karaman