Recept: JUNEĆI FILE NA DVORSKI NAČIN

Sastojci:

 Juneći file  – 0,18 kg

Zeleni papar – 0,01 kg

Kruh domaći –  1 šnita

Rikula  – 0,01 kg

 

Uštipci od sira

Brašno – 0,05 kg

Jaja – 1 kom

Ulje –  0,02 l

Sir trapist

 

Na tanjur stavimo krišku kruha koju smo prethodno malo prepekli na žaru, zatim stavimo rikolu. Na tavi zagrijemo ulje i stavimo lagano peći file  te dodamo crno vino i zeleni papar. Sve zajedno još malo pirjamo dok se umak ne reducira. File stavimo na rikolu te ga prelijemo umakom u kojem smo pirjali file. Uz to serviramo pečene uštipke koje smo pripremili tako da smo u posudu stavili vodu i ulje da zakipi te u nju stavili brašno. Miješamo dok se ne počne odvajati od posude. Smjesu ohladimo i dodamo jaje  i naribani sir trapist. Sve zajedno dobro promiješamo i oblikujemo uštipke koje pečemo na vrelom ulju dok ne porumene.

 

PR: Lollipop

Recept: restoran Dvorac Mihanović