
Sastojci:
Juneći file – 0,18 kg
Zeleni papar – 0,01 kg
Kruh domaći – 1 šnita
Rikula – 0,01 kg
Uštipci od sira
Brašno – 0,05 kg
Jaja – 1 kom
Ulje – 0,02 l
Sir trapist
Na tanjur stavimo krišku kruha koju smo prethodno malo prepekli na žaru, zatim stavimo rikolu. Na tavi zagrijemo ulje i stavimo lagano peći file te dodamo crno vino i zeleni papar. Sve zajedno još malo pirjamo dok se umak ne reducira. File stavimo na rikolu te ga prelijemo umakom u kojem smo pirjali file. Uz to serviramo pečene uštipke koje smo pripremili tako da smo u posudu stavili vodu i ulje da zakipi te u nju stavili brašno. Miješamo dok se ne počne odvajati od posude. Smjesu ohladimo i dodamo jaje i naribani sir trapist. Sve zajedno dobro promiješamo i oblikujemo uštipke koje pečemo na vrelom ulju dok ne porumene.
PR: Lollipop
Recept: restoran Dvorac Mihanović