
RECEPT:
Biskvit: 0,155 kg. glatkog brašna
0,01 kg. praška za pecivo
2 jaja
0,155 kg. maslaca
0,175 kg. šećera u prahu
0,012 kg. vanilin šećera
0,075 kg. kokosa
Postupak biskvita: pripremimo i izvažemo sve namirnice, stavljamo miješat maslac i šećer u prahu, da bude pjenasto, dodajemo žutanje, te miješamo, stavljamo bijelanjke da se izmiješaju u čvrsti snijeg ,skidamo s miksera te u žutanjke umiješavamo prašno pomiješano s praškom za pecivom i kokosok, umijšamo lagano bijelanjak te stavljamo peč, pečemo na 160 c., kad je pečeno vadimo te pustimo da se ohladi,te koristimo.
- džem od maline 0,20 kg.
Krema: 0,25 kg. Svježeg sira
0,10 kg. šećera u prahu
Postupak kreme: izvažemo sve sastojke te stavljamo u koto da se izmiješaju, te filamo biskvit.
- Postupak filanja i ukrašavanja: prerežemo biskvit na tri kore, stavljamo prvu koru u kalup, namažemo tanko džemom te stavljamo sloj kreme,pa biskvit te sloj đema i krema, biskvit na njega sloj đema i krema,kad se ostoji i stvrdene se izvana obmazujemo šlagom te pospemo kokosom
M & M slastičarnica, Ratarska 13, Zagreb, +385 1 3861 630
Fotografija: Rene Karaman