Recept: Kokos torta s malinom

RECEPT:

Biskvit: 0,155 kg. glatkog brašna

0,01 kg. praška za pecivo

2 jaja

0,155 kg. maslaca

0,175 kg. šećera u prahu

0,012 kg. vanilin šećera

0,075 kg. kokosa

Postupak biskvita: pripremimo i izvažemo sve namirnice, stavljamo miješat maslac i šećer u prahu, da bude pjenasto, dodajemo žutanje, te miješamo, stavljamo bijelanjke da se izmiješaju u čvrsti snijeg ,skidamo s miksera te u žutanjke umiješavamo prašno pomiješano s praškom za pecivom i kokosok, umijšamo lagano bijelanjak te stavljamo peč, pečemo na 160 c., kad je pečeno vadimo te pustimo da se ohladi,te koristimo.

  • džem od maline 0,20 kg.

Krema: 0,25 kg. Svježeg  sira

0,10 kg. šećera u prahu

Postupak kreme: izvažemo sve sastojke te stavljamo u koto da se izmiješaju, te filamo biskvit.

  • Postupak filanja i ukrašavanja: prerežemo biskvit na tri kore, stavljamo prvu koru u kalup, namažemo tanko džemom te stavljamo sloj kreme,pa biskvit te sloj đema i krema, biskvit na njega sloj đema i krema,kad se ostoji i stvrdene se izvana obmazujemo šlagom te pospemo kokosom

mm_logo_big

M & M slastičarnica,  Ratarska 13,  Zagreb, +385 1 3861 630

web     FB

Fotografija: Rene Karaman