
Sastojci:
Tijesto:
Brašno bijelo – 0,10 kg
Sir svježi – 0,08 kg
Jaje – 1 kom
Šećer – 0,01 kg
Sol
Ulje – 0,05 l
Kiselo vrhnje
Voda
Umak od šljiva:
Šljive svježe – 0,10 kg
Šećer – 0,01 kg
Vanilin šećer – 0,001 kg
Crno vino 0,05 l
Krušne mrvice – 0,02 kg
Priprema:
Napravimo vučeno tijesto od bijelog brašna, ulja, vode i soli, zatim ga ostavimo da odstoji oko pola sata. Razvučemo ga da tijesto bude tanko i napunimo nadjevom od svježeg sira u koje smo prethodno stavili jaje, kiselo vrhnje i sol. Tako pripremljeno tijesto i sir zamotamo te režemo na komade. Skuhamo u vodi te poslužimo s krušnim mrvicama i umakom od šljiva.
PR: Lollipop
Recept: restoran Dvorac Mihanović