
Tijesto: 0,15 brašna
0,05 šećera
0,10 maslaca
2 žutanjaka
½ paketića praška za pecivo
Izvažemo satojke i zamjesimo ih, zatim tijesto stavimo u frižider da se ohladi 30 min, nakon toga razvaljamo krostadu u kalup i pečemo na 160 c cca. 25 min
Krema od limuna:
0,15 l vrhnja
0,15kg čokolade bijele
1 limun
Dovedemo vrhje do vrenja umješamo čokoladu te mješamo dok se smjesa ne sjedini, koricu limuna, sok limuna umješamo i sipamo smjesu na tijesto. Stavljam u frižider na 30 min
Od 2 bjelanjka
0,15 šećera
Umutimo bjelanjak, a pola šećera stavljamo kuhati sa vodom, a ostatak šećera dodamo u bjelanjak, kada je kuhani bjelanjak gotov, sipamo lagno u šaum i pustimo minutu da se ujednači. Pomoću žlice stavljamo šaum na tortu te flambiramo.
M & M slastičarnica, Ratarska 13, Zagreb, +385 1 3861 630
Fotografija: Rene Karaman