Recept: KROSTADA OD LIMUNA

Tijesto: 0,15 brašna

0,05 šećera

0,10 maslaca

2 žutanjaka

½ paketića praška za pecivo

Izvažemo satojke i zamjesimo ih, zatim tijesto stavimo u frižider da se ohladi 30 min, nakon toga razvaljamo krostadu u kalup i pečemo na 160 c cca. 25 min

Krema od limuna:

0,15 l vrhnja

0,15kg čokolade bijele

1 limun

Dovedemo vrhje do vrenja umješamo čokoladu te mješamo dok se smjesa ne sjedini, koricu limuna, sok limuna umješamo i sipamo smjesu na tijesto. Stavljam u frižider na 30 min

Od 2 bjelanjka

0,15 šećera

Umutimo bjelanjak, a pola šećera stavljamo kuhati sa vodom, a ostatak šećera dodamo u bjelanjak, kada je kuhani bjelanjak gotov, sipamo lagno u šaum i pustimo minutu da se ujednači. Pomoću žlice stavljamo šaum na tortu  te flambiramo.

mm_logo_big

M & M slastičarnica,  Ratarska 13,  Zagreb, +385 1 3861 630

web     FB

Fotografija: Rene Karaman