Recept: PILETINA – COLBERT ( Atlantida Boutique Hotel ***** )

Za 4 osobe,

-1kg pilećeg fileja

-malo suncokretovog ulja

-1 glavica luka

0,05kg šarena svježa paprika

-vrhnje za kuhanje

-0,05 bijelo vino

-sol,papar

-nekoliko mini rajčica,balzamični sirup,mikrobilje

-0,35 dkg riže curry prah,temeljac ili voda za zalijevanje,sol,maskarpone

Pileće fileje istučemo u veće šnicle,0,10kg mesa odvojimo i sasječemo na sitno,zajednosa šarenom paprikom i proprženim lukom,napravimo okus,dodamo polovinu vrhnja zakuhanje.Sjeckanom smjesom punimo začinjene pileče odreske u male roladice,pečemo ih u nauljanoj foliji,20 min na 190 st,c.

Na ulju pozlatimo rižu,zalijemo je,solimo,dinstamo,sastavljamo sa curry prahom i nakraju,pred posluživanjem dodajemo maskarpone sir.

Mesne roladice dekorativno izrežemo,Serviramo uz oblikovaniu curry rižu,nakapamo saumakom od pečenja i sladkog vrhnja,bijelog vina,dekoriramo sa pečenim šeri rajčicama,balzamičnim sirupom i mikrobiljem,


U hotelskom restoranu 
 naši izvrsni kuhari za vas pripremaju jela međunarodne kuhinje, te vas okreću prirodi i okruženju s lokalnom sezonskom hranom i tradicionalnim specijalitetima, dok pritom, brinući za zdravlje, nismo zaboravili na zdravu i dijetalnu prehranu.

Poseban kulinarski doživljaj očekuje vas u A la carte restauraciji i klubu, koji vam omogućava intimno ozračje i druženje uz vrhunska vina. Osmijeh će vam donijeti vrhunski kuharski majstori svojim kreacijama i mirisima. Pomno osmišljenim i jedinstvenim kulinarskim pristupom sastavljaju i degustiraju svoje nove delicije te, ovisno o godišnjem dobu, stalno nude nove kreacije.

Miris kulinarske raskoši privući će svakoga. Mmm, kako fino miriše! Možemo reći da naši majstori pišu priču kroz paletu okusa – kombinaciju tradicionalnih slovenskih jela sa sezonskim daškom lokalne kuhinje u modernom okusu i pakiranju.

VERICA TURNER, chef

Verica Turner chef je kuhinje u Atlantida Boutique hotelu u Rogaškoj Slatini. Zato što voli kuhati i kreativno stvarati u ovoj struci je duze vrijeme. I danas joj je kuhanje velika ljubav.

Osječaj dizajna i estetike uveliko joj pomažu da uvijek iznva iznenadi svoje goste.

Chef Verica Turner

PR: Atlantida Boutique Hotel

Fotografija: Rene Karaman