Recept rest. Matrioška ( Hoteli Baška voda )

GRDOBINA U PRŠUTU SA ZELENIM RIŽOTOM

SASTOJCI:

Grdobina, pršut, riža, rikola, maslinovo ulje, parmezan, sušene rajčice, peršin.

POSTUPAK:

Grdobinu isjeći na medaljone, staviti sol i papar, prepeći na maslinovom ulju, zamotati u pršut i peći u zagrijanoj pećnici na 220 C oko 5 minuta. Na preostaloj masnoći dodati rižu, podlijevati ribljim temeljcem i na kraju dodati pesto od rikule i bosiljka. Od parmezana napraviti čips i dekorirati sušenim rajčicama.

MARINIRANE TRLJE NA RIKULI SA ŠAFRAN VINAIGRETTE

SASTOJCI:

Trlje, rikola, kruh, acetto balsamico, maslinovo ulje, Grana padano, kapari, mladi luk, limun, sol, papar

POSTUPAK:

(Šafran vinaigrette: šafran, maslinovo ulje, riblji temeljac, sezam, limun. Sezam tostirati, šafran rastopiti u ribljem temeljcu, dodati limun i maslinovo ulje. Ohladiti.)

Trlje očistiti, filetirati i marinirati u emulziji od djevičanskog maslinovog ulja, limuna, soli i papra. Ostaviti 2 sata. Inćune servirati na podlogu od rikole i mladog luka, politi šafran vinaigrette. Dodati Acetto balsamico. Kruh nakapati češnjakom i zapeći na grilu. Naribati parmezan.

ČOKOLADNI MARQUISE

SASTOJCI:

Biskvit: jaja, šećer, brašno, maslac, kakao, limunova korica, narančina korica, vanili šećer, chili, prašak za pecivo

Krema: čokolada, maslac, jaja, šećer, limunova korica, narančina korica, chili, groždice, slatko vrhnje

POSTUPAK:

Napraviti biskvit i peći na 170 C, 10 minuta.

Čokoladu i maslac otopiti na pari. Jaja i šećer pjenasto izmutiti te dodati arome (chili, limunovu i narančinu koru). Groždice nasjeckati na sitne komadiće. Istuci slatko vrhnje te u njega dodati čokoladu i na kraju sve spojiti s jajima. Pečeni biskvit prerezati na pola, naliti kremu i poklopiti s drugom polovicom. Staviti u hladnjak. Hladiti 4-5 sati.

 

Hoteli Baška voda