
Crna krema:
0,14kg slatkog vrhnja
0,15 kg mliječne čokolade
0,05kg slatkog vrhnja
Bijela krema:
0,15kg slatkog vrhnja
0,20kg bijele čokolade
0,05kg slatkog vrhnja
0,07kg marcipana
Postupak crna krema:
Vrhnje prokuhati i izmješati preko čokolade, smjesu ostaviti da se ohladi, biskvit staviti u kalup i preliti sokom jedne naranče. Ohlađenu kremu izlupati sa 0,14kg slatkog vrhnja, preliti preko biskvita i izravnati. 0,07kg marcipana razvaljati na veličinu kalupa, stavititi na kremu i pustiti da se hladi dok radimo bijelu kremu.
Bijela krema:
Vrhnje prokuhati i preliti preko bijele čokolade. Smjesu ostaviti da se hladi, zatim izlupati ohlađenu smjesu sa 0,15kg slatkog vrhnja, preliti preko marcipana izravnati i pustiti da se ohladi.
Biskvit sastojci: 1 jaje
0,03kg, šećera
0,03 kg. glatkog brašna
Biskvit postupak: odvojimo jaje, izvažemo namirnice, stavljamo bijelanjak miješat u čvrsti snijeg, dodamo šećer, te pustimo da se malo izmiješa, u izmiješano postepeno dodajemo žutanjak, te skinemo s miksera i lagano ručno umiješavamo brašno, stavljamo na masni papir te razmažemo u potreban fi.,stavljamo peći na 160 c, po potrebi smanjivamo temp., pečenost probamo tako da dotaknemo s prstom biskvit i on bi se trebo vratit ako je pećen, pećen vadimo iz pećnice te pustimo da se ohladi i upotrebljavamo.
M & M slastičarnica, Ratarska 13, Zagreb, +385 1 3861 630
Fotografija: Rene Karaman