
Palačinka s nadjevom za prste polizat. Idealno jelo za nedjeljni ručak, bez obzira pripremate li ga sami ili se odlučite na obiteljski izlet u Tuheljske Toplice
Tražite inspiraciju za obiteljski ručak, želite pripremiti nešto ukusno i fino, nešto što još niste pripremali? Mirko Ljubić, chef kuhinje Dvorca Mihanović, poznatog restorana u Termama Tuhelj preporuča Tuheljski pinklec, koji će oduševiti i najveće gurmane među vama.
Recept:
Sastojci za palačinke:
Bijelo brašno – 0,05 kg
Jaja – 1 kom
Obična voda – 0,10 l
Peršin
Ulje suncokret
Sol
Sastojci za nadjev:
Šampinjoni svježi – 0,10 kg
Luk – 0,05 kg
Vegeta – 0,01 kg
Tikvice – 0 02 kg
Paprika svježa – 0,01 kg
Sir ribani parmezan – 0,005 kg
Poriluk – 1 list
Ispečemo slane palačinke. Na ulju pirjamo luk i povrće te začinimo vegetom i solju. Kad je jelo gotovo dodamo parmezan, lagano promiješamo te umotamo jelo u palačinku koju zavežemo porilukom tako da dobije oblik pinkleca.
Napravimo pjenicu od slatkog vrhnja, soli i bijelog luka te na nju serviramo pripremljeni pinklec. Dekoriramo s vlascem i tostiranim tikvicama.
PR: Lollipop