Recept: TUHELJSKI PINKLEC

Sastojci:

Palačinke

Bijelo brašno  – 0,05 kg

Jaja  – 1 kom

Obična voda 0,10 l

Peršin

Ulje suncokreta

Sol

Nadjev

Šampinjoni svježi – 0,10 kg

Luk – 0,05 kg

Vegeta – 0,01 kg

Tikvice  – 0,02 kg

Svježa paprika – 0,01 kg

Sir ribani parmezan – 0,005 kg

Poriluk – 1 list

Priprema:

Ispečemo slane palačinke iz navedenih sastojaka. Na ulju pirjamo luk i povrće te začinimo vegetom i solju. Kad je jelo gotovo dodamo parmezan, lagano promiješamo te umotamo jelo u palačinku koju zavežemo porilukom tako da dobije oblik pinkleca.

Napravimo pjenicu od slatkog vrhnja, soli i bijelog luka te na nju serviramo pripremljeni pinklec. Dekoriramo s vlascem i tostiranim tikvicama.

 

PR: Lollipop

Recept: restoran Dvorac Mihanović