Salata od filea skuše

 

 

4 osobe

 

File skuša                               2 konzerve

Rajčica                                    2 kom.

Luk                                           2 glavice

Maslinovo ulje                    0,10 l

Ocat balzamiko                   0,10 l

Sol, papar                              po potrebi

Peršin                                     vezica

 

Otvorimo konzerve i ocijedimo višak ulja. Luk očistimo i narežemo na listiće. Rajčicu narežemo na kockice, skošemo peršin pa se zajedno uz dodatak soli i papra, maslinovog ulja i octa promiješamo u salatu. Meso skuše izvadimo iz konzerve, posložimo ga na tanjur, a preko njega prelijemo napravljenom salatom (dresing). Ukrasimo s malo limuna (po želji) i grublje mljevenim paprom iz mlinca.

 

Težina: *

 

 

Savjet: Na isti ovaj način možemo i spremati sardine.

 

Vrijeme pripreme: 15 minuta.

 

kuhar: Branko Ognjenović

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.