Isprobajte ovaj pomalo neobični recept poznatog nizozemskog kuhara Rudolpha van Veena.
Salata od kozica i jagoda
Potrebna oprema:
1 mali nož
1 kuharski nož
1 velika zdjela
1 daska za rezanje
Sastojci i potrebne količine za 10 osoba:
1 crveni luk
50 ml octa od maline
1 žlica francuskog senfa
1 žlica meda
200 ml Zvijezda ekstra djevičanskog maslinovog ulja
Mlinci za papar i sol
500 g velikih ili malih rajčica
500 g svježih jagoda
500 g očišćenih kozica
1 svežanj bosiljka
dovoljna količina listova zelene salate
Svježi kruh
Priprema:
1. Dressing
Prvo pripremiti dressing za salatu
Sitno nasjeckati luk
Pomiješati ocat od malina, senf, med, luk, sol i papar
Dodati Zvijezda ekstra djevičansko maslinovo ulje te sve pomiješati
Narezati rajčice na male komade, ukloniti peteljke od jagoda i razrezati ih na polovice
Narezati kozice po dužini na dva dijela
Pomiješati rajčice i kozice s dressingom
2. Salata
Narezati bosiljak
Oprati listove salate i raspoloviti ih
Pomiješati bosiljak, listove salate i dressing
Staviti zdjelu u hladnjak i servirati sa svježom toplom šnitom kruha