Sastojci za 4 osobe:
300 g tune s cherry rajčicama
360 g tjestenine (spaghetti)
150 g pasirane rajčice
2 režnja češnjaka
½ žličice sušenog origana
40 g iskoštenih crnih maslina
100 ml bijelog vina
1 grančica mažurana
ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar
Priprema:
Prije svega u vrelu i posoljenu vodu stavimo tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju. Za to vrijeme u tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo pasiranu rajčicu, protisnuti češnjak, iskoštene masline i origano, te kuhamo na laganoj vatri 2-3 minute, stalno miješajući. Zatim ulijemo bijelo vino i kuhamo još dvije minute. Potom dodamo tunu narezanu na kockice i prepolovljene mini rajčice, začinimo solju i paprom, promiješamo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta. U tanjur stavimo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, prelijemo umakom, posipamo listićima svježeg mažurana i poslužimo.
Be the first to comment