Tjestenina s tunom i cherry rajčicama

Sastojci za 4 osobe:

300 g              tune s cherry rajčicama

360 g               tjestenine (spaghetti)

150 g               pasirane rajčice

2 režnja           češnjaka

½ žličice         sušenog origana

40 g                 iskoštenih crnih maslina

100 ml             bijelog vina

1 grančica       mažurana

ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar

 

Priprema:

Prije svega u vrelu i posoljenu vodu stavimo tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju. Za to vrijeme u tavu, na ugrijano maslinovo ulje, dodamo pasiranu rajčicu, protisnuti češnjak, iskoštene masline i origano, te kuhamo na laganoj vatri 2-3 minute, stalno miješajući. Zatim ulijemo bijelo vino i kuhamo još dvije minute. Potom dodamo tunu narezanu na kockice i prepolovljene mini rajčice, začinimo solju i paprom, promiješamo i kada zavri kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta. U tanjur stavimo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, prelijemo umakom, posipamo listićima svježeg mažurana i poslužimo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.