Sastojci za 4 osobe:
200 g sardina
2 glavice luka
1 svježa crvena paprika
1 svježa žuta paprika
50 g meda
30 ml balzamičkog octa
1 žličica worcestershire umaka
1 limun
2 režnja češnjaka
1 žlica listića svježe majčine dušice
ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar
Priprema:
Paprike i luk očistimo i narežemo na trakice širine jednog centimetra. U tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo pripremljeno povrće, te ga na laganoj vatri pržimo dok malo ne omekša. Potom u tavu dodamo med, malo worchestershire umaka, balzamički ocat, sve zajedno začinimo mljevenim bijelim paprom i sa nekoliko listića svježe majčine dušice, te sve zajedno pirjamo još minutu dvije. Zatim u tavu dodamo na tanke listiće narezane režnjeve češnjaka i promiješamo sastojke. Na tanjure raspodijelimo pirjano povrće. Preko njega rasporedimo ocijeđene sardine, sve zajedno prelijemo sa malo umaka od pirjanja, te po želji pokapamo sa malo soka od limuna i maslinovog ulja.
Be the first to comment