Toplo hladna salata sa sardinama i paprikom

Sastojci za 4 osobe:

200 g              sardina

2 glavice         luka

1                      svježa crvena paprika

1                      svježa žuta paprika

50 g                 meda

30 ml               balzamičkog octa

1 žličica           worcestershire umaka

1                      limun

2 režnja           češnjaka

1 žlica             listića svježe majčine dušice

ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar

 

Priprema:

Paprike i luk očistimo i narežemo na trakice širine jednog centimetra. U tavi ugrijemo maslinovo ulje, dodamo pripremljeno povrće, te ga na laganoj vatri pržimo dok malo ne omekša. Potom u tavu dodamo med, malo worchestershire umaka, balzamički ocat, sve zajedno začinimo mljevenim bijelim paprom i sa nekoliko listića svježe majčine dušice, te sve zajedno pirjamo još minutu dvije. Zatim u tavu dodamo na tanke listiće narezane režnjeve češnjaka i promiješamo sastojke. Na tanjure raspodijelimo pirjano povrće. Preko njega rasporedimo ocijeđene sardine, sve zajedno prelijemo sa malo umaka od pirjanja, te po želji pokapamo sa malo soka od limuna i maslinovog ulja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.