Torta od rajčica

Sastojci za 4 osobe:

250 g               gotovog svježeg prhkog tijesta

800 g               mini rajčica

200 g               sira grabancijaša

1                      limun

30 g                meda (lipa, bagrem) – Podravka

2                      jaja

1 žličice          senfa – Podravka

100 g               svježe rikole

ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar

 

Priprema:

Gotovo tijesto, s papirom za pečenje, premjestimo u kalup za torte, oblikujemo po kalupu, višak papira odrežemo, dno tijesta izbodemo vilicom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 15-ak minuta. Za to vrijeme u zdjelu ulijemo maslinovo ulje, limunov sok, dodamo med, začinimo solju i paprom, te dobro izmiješamo pjenjačom. Zatim dodamo prepolovljene mini rajčice, nježno izmiješamo i stavimo na stranu. Polovicu sira grabancijaša stavimo u zdjelu, a drugu polovicu narežemo na kockice. Sir u zdjeli izdrobimo vilicom, dodamo umućena jaja, senf, začinimo solju i paprom, te izmiješamo sastojke. Po pečenom tijestu rasporedimo smjesu od sira i jaja, preko nje stavimo ocijeđene marinirane mini rajčice i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C. Nakon 30 minuta pečenja po rajčici rasporedimo kockice sira grabancijaša i pečemo još 15-ak minuta. Gotovu tortu izvadimo iz kalupa, preko nje stavimo očišćenu i opranu rukolu i poslužimo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.