Sastojci za 4 osobe:
500 g vrganja
300 g mini rajčice
4 mlada luka
2 glavice ljubičastog luka
2 svježe zelene papričice
60 g maslaca
1 žličica povrtnog dodatka jelima
ulje, sol i papar
Priprema:
Za početak svo povrće operemo i očistimo. Mladi luk narežemo na kolutiće, a zeleni dio odvojimo od bijelog. Mini rajčice prepolovimo, a ljubičasti luk i papričice narežemo na kolutiće. U zagrijanu tavu stavimo polovicu maslaca, ulijemo tri žlice maslinovog ulja, dodamo bijeli dio mladog luka, ljubičasti luk, posolimo i pržimo na laganoj vatri dok luk malo ne omekša. Zatim dodamo narezanu papriku, promiješamo i pržimo 5-6 minuta. Za to vrijeme vrganje očistimo, narežemo ih na ploške širine pola centimetra, njih narežemo na trakice, a nekoliko lijepih ploški vrganja stavimo na stranu. U tavu s prženim lukom dodamo mini rajčice, zeleni dio mladog luka, začinimo povrtnim dodatkom jelima, dodamo trakice vrganja, promiješamo sastojke i pirjamo 10-ak minuta. Za to vrijeme u zasebnu zagrijanu tavu stavimo preostali maslac, dodamo sačuvane ploške vrganja, kratko ih popržimo i maknemo s vatre. Pirjano povrće stavimo na tanjure, ukrasimo prženim ploškama vrganja i poslužimo.
Be the first to comment