Stiglo nam je dugo, toplo ljeto, a novi healthy koncept poslovanja lifestyle hotela ARCOTEL Allegra u ljetnim će mjesecima biti bogatiji za nove usluge i lagani ljetni jelovnik. Uz to, zašto ne biste uz stručno vodstvo Marija Valentića vježbali na krovu hotela ili se popeli na Sljeme?
Rolice od integralne palačinke i dimljenog lososa s miješanom salatom i kvinojom; tuna marinirana u origanu sa spiraliziranim povrćem sotiranim na maslacu i prženim batatom; marinirani tempeh i marinirani seitan posluženi uz grill palentu i salatu od rajčice i bosiljka; energetska čokoladna torta od malina i đumbira – ovo su samo neka jela koja kao dio novog ljetnog Healthy Fitness jelovnika možete kušati u hotelu ARCOTEL Allegra.
Nastavak je to Healthy koncepta premijerno predstavljenog u travnju koji hotel ARCOTEL Allegra neprestano nadograđuje i razvija u suradnji s fitness trenerom i pobornikom zdravog načina života Marijom Valentićem. Baš kao orginalan Healthy Fitness jelovnik i ovaj ljetni bazira se na domaćem mesu i ribi, veganskim specijalitetima, tzv. super namirnicama i zdravim desertima – sve izuzetno hranjivo i lagano.
„Nova ljetna Healthy Fitness karta donosi devet novih jela prilagođenih vrućim ljetnim danima. Ovog puta smo uz kvaliteno meso i ribu isključivo hrvatskih dobavljača puno više koristili namirnice prilagođene potrebama veganske kuhinje. Tako ćete na jelovniku naći tempeh i seitan te dimljeni tofu, ali i povrće pripremljeno posebnom kulinarskom tehnikom spiralizacije. Za sladokusce su tu tri nova deserta koja predstavljaju odličan osvježavajući spoj slatkog i zdravog. Sve namirnice potječu iz prirodnog uzgoja te će svojim okusom i kvalitetom u potpunosti zadovoljiti potrebe naših gostiju“, objašnjava chef Ivan Simončić.
Osim zdravog jelovnika, suradnja s Marijom obuhvaća također individualne i grupne treninge koji se održavaju u prostoru centra HealthyFIT by Mario Valentić, a čime je fitness ponuda hotela otvorena svima, ne samo hotelskim gostima. Nadolazeće ljeto ona je bogatija za neke nove aktivnosti, primjerene toplijem vremenu koje zove na uživanje u svježem zraku i prirodi. Tako od ovog lipnja možete vježbati na krovu hotela i uživati u pogledu na Zagreb ili se pridružiti pješačkim turama.
Hotel ARCOTEL Allegra prvi je lifestyle hotel u Zagrebu čiji je način poslovanja podređen stilu života i potrebama današnjih modernih putnika. Pri tome se naglasak ne stavlja samo na multifunkcionalno uređenje hotela, već i na ponudu hotelskih usluga koja se redovito osvježava i prilagođava aktualnim trendovima na tržištu. 150 soba koje odišu mediteranskim ugođajem nude udobnost i komfor, poslovni putnici mogu birati između tri konferencijske dvorane, a u ugodnom ambijentu restorana Radicchio, koji već 13 godina naglasak stavlja na regionalne i zdrave namirnice, možete isprobati Healthy fitness jelovnik, zdravu zobenu kašu i razne smoothie napitke.
Recepti
Rolice od integralne palačinke i dimljenog lososa s miješanom salatom i kvinojom
Sastojci:
100 grama dimljenog lososa
10 grama vlasca
Sol
Papar
Soja vrhnje
300 grama kvinoje
10 komada mini rajčica
400 grama miješane lisnate salate
Integralno brašno
Dva bjelanjka
Kukuruz
Maslinovo ulje
Aceto balsamico
Priprema:
Dimljeni losos nasjeckati na sitne kockice, pomiješati sa sojinim vrhnjem, dodati sitno kosani vlasac i začiniti.
Od integralnog brašna i bjelanjaka napraviti palačinke, pustiti da se ohlade i napuniti smjesom od dimljenog lososa.
Od kvinoje, lisnate salate, mini rajčica i kukuruza napraviti salatu, začiniti maslinovim uljem i acetom balsamicom.
Rolice od dimljenog lososa i salatu zajedno poslužiti na tanjuru.
Pureći ražnjić s rižotom od integralne riže, špinata i graha
Sastojci:
500 grama integralne riže
100 grama špinata
100 grama graha
100 grama maslaca
Sol
Papar
600 grama purećeg filea
Mini rajčice
Ljubičasti luk
Štapić za ražnjić
Priprema:
Od purećeg mesa, mini rajčica i ljubičastog luka napraviti ražnjić.
Od prethodno skuhane integralne riže, špinata i graha napraviti rižoto.
Začiniti po želji i sve zajedno poslužiti na tanjuru.
PR : Alma Radoš, Lollpop
Fotografije hrane : Rene Karaman






