ČAROBNA DALMATINSKA TERASA NAJBOLJI JE POZIV NA GASTRO LJETO U ZAGREBU

Svibanjski mirisi hrvatskog juga najbolji su vjesnici toplih godišnjih doba. Sve je u cvatu, a dalmatinska  kuhinja  najbolje nam sjeda upravo u proljeće i ljeto.  Zagrebački restoran Bota Šare čuvenu zagrebačku terasu i ove je sezone pretvorio u malu  dalmatinsku oazu u  srcu gradske vreve naše  metropole. Ulicu kralja Zvonimira 124 u ovo doba krase nezaobilazne pelargonije ili po dalmatinski đirani. U kamenim  posudama iz obiteljskog  vrta iz Malog Stona sada su u Zagreb donešeni  ružmarin, timjan, čuvarkuće i lavanda dok su stabla maslina već dugi niz godina čuvari ulaza u ovaj dalmatinski gastro kutak u srcu Zagreba.

U ljetnim mjesecima upravo je ova gastro destinacija Zagrepčanima prvi izbor. Svježa riba i namirnice iz malostonskog vrta dolaze do izražaja u receptima i jelima koja se u ovoj ugostiteljskoj obitelji pomno biraju prije nego se predstave gostima restorana.

Ljetna lagana prehrana timu Bota Šare svakodnevni je izazov s kojim se godinama izvrsno nose a svoje recepte rado dijele. U ovo vrijeme u njihovim  jelima ćemo pronaći timijan, metvicu, rikulu, morać  i domaće maslinovo ulje iz ovogodišnje berbe te sokove brojnih citrusa kao sto su limun, naranča ali i divlja naranča koja je ujedno simbol dubrovačkog kraja.

Prehrana ljeti treba biti lakša, a riba je itekako poželjna. Pravo osvježenje su i jela koja predlažu, a koja možete i sami pripremiti u vlastitom domu. Za predjelo tu je kremasta juha od šparoga ili chevice s gofom i povrćem. Ako u  svoja druženja sa prijateljima i obitelji želite ubaciti malo zabave i egzotike uživati ćete u pripremi futomaki spring sushi rolice sa lososom i avokadom.  Za desert tim Bota Šare predlaže tart s kremom od limuna.

Fotografija: Filip Popović

SELECT PUBLIC RELATIONS