Chef Ante Ojdanić otvorio “Street food 21210”

Nagrađivani chef Ante Ojdanić nakon 20 godina rada u vrhunskim restoranima odlučio početi raditi za sebe i otvorio u Solinu street food restoran pod nazivom “Street food 21210” na adresi Zvonimirova 74.

Street food hranu karakterizira jednostavnost, brza priprema, da se može jesti u hodu i da nije skupa. 2017. godine Tajlanđanka Jay Fai za svoj štand u Bangkoku dobila Michelinovu zvjezdicu i time potvrdila kako street food nije nekvalitetna hrana, što je do tada a često i danas uvriježeno mišljenje.

ČIME KONKURIRATE OSTALIM STREET FOOD RESTORANIMA U SPLITU, JER BUDIMO REALNI, SOLIN JE BLIZU PA PRETPOSTAVLJAM DA OČEKUJETE I GOSTE IZ SPLITA?

Trenutno sam zaista koncentriran na Solin jer sam tu prvi ali naravno da očekujem i goste iz Splita. Kao i u dosadašnjem svom radu i pristupu kuhinji, koristim isključivo kvalitetne namirnice i to lokalnog podrijetla.

Sve što mogu sam proizvesti, poput kruha, peciva, tjestenine, njoka i kolača, proizvodit ću sam jer mi je cilj napraviti vlastiti brand.

Moji zaposlenici su profesionalci, tu je dio mog tima sa kojim radim godinama, držimo se svih standarda, držimo jedni do drugih a svi skupa do svakoga gosta. Atmosfera je domaća i opuštena a street food na višoj razini.

Imamo 18 sjedećih mjesta unutra, vani 9 a naravno da gosti većinom traže to-go.. u proljeće planiram vani imati baštu i povećati trenutni kapacitet.

U ponudi imamo tjestenine, rižote, ribu i meso na grillu, burgere, salate, juhe i slatko. Namirnice su isključivo lokalnog podrijetla i od provjerenih dobavljača. Jelovnik će se redovito mijenjati i nadopunjavati pa će uvijek biti nešto novo za probati. Želja nam je ponuditi “brza”, a zdrava, hranjiva i konkretna jela kao zamjenu za klasični fast food.

Svaki dan imamo drukčiju ponudu gotovih jela po cijeni od 45,00 kn koja je prepoznata među djelatnicima solinskih tvrtki te nam svakodnevno dolaze na marendu, a ukupna ponuda je prilagođena i za školarce i za mlade parove i domaćinstva a i gurmane!

HOĆE LI VAM FALITI DEKORIRANJE JELA, PJENICE I SVI NOVITETI KOJE JE ZADNJIH GODINA GASTRONOMIJA DONIJELA A VI RADILI?

Neće mi faliti jer ja i dalje radim cateringe u sklopu svoje firme, najam kuhara i edukacije te konzalting.

MOŽETE LI IZDVOJITI JELO NA KOJE STE PONOSNI, OBZIROM DA SVA NOSE VAŠ POTPIS?

Lignje sa domaćim njokima i slanutkom kao jelo sa žlicom a od burgera „21210“ koji je od junetine a tajna je u crnom umaku i dodacima.

No o okusima se ne raspravlja. Radimo svaki dan osim nedjelje od 10h do 23h, dođite, kušajte i sami ocijenite.

Street food 21210