NOVI CHEF DONOSI FUZIJU U KUHINJU RESTORANA BULLDOG

Zagrebački restoran Bulldog je, u želji za stalnim napredovanjem i pozitivnom promjenom, odabrao za novog chefa 40-godišnjeg Peruanca hrvatskih korijena Brunu Cezara Larzunda Vagnera. S njegovim dolaskom Bulldog će istovremeno zadržati poznatu kvalitetu koja je i do sada privlačila brojne goste, ali će napraviti i iskorak prema kulinarskoj fuziji u kojoj će spajati domaću, hrvatsku hranu s naglaskom na mediteransku tradiciju s utjecajima Latinske Amerike, odakle dolazi.

Chefu Bruni hrvatska kuhinja nije nepoznanica. On je iz Lime, glavnog grada Perua, a došao je u Hrvatsku prije 19 godina. Nakon završetka fakulteta za gastronomiju u Limi, u Hrvatskoj je radio kao kuhar u nekoliko restorana, od koji se ističu zagrebački Vinodol i zadarski restoran hotela Bastion Kaštel gdje je bio glavni Chef.

Chef Bruno Cezar Larzundi Vagner

Inspektori Michelina bili su oduševljeni njegovim uzbudljivim kulinarskim rješenjima tako da je restoran Kaštel prošle godine dobio preporuku Michelina što chef Bruno smatra svojim velikim uspjehom. Inspektori Michelina napisali su za ovaj restoran kako je „izvrsna kulinarska fuzija koja nudi dalmatinsku hranu s utjecajima Francuske, Italije i Perua“. To nije čudno ako se zna da je chef Bruno kao mlad kuhar radio i u francuskim restoranima. S tako visokom reputacijom Bruno je početkom studenoga postao chef restorana Bulldog u centru Zagreba.

„Moja je ideja spajati jednostavnost i kreativnost i pri tome koristiti ne više od tri namirnice. Naravno, klasike restorana Bulldog koji su oduševljavali goste ostavit ću u ponudi, s time da ću ih nastojati poboljšati“, izjavio je chef Bruno prilikom preuzimanja kuhinje restorana Bulldog.

Te njegove ideje oduševile su i vlasnike restorana Bulldog, Tanju i Zvonimira Soldu, jer je njegova kulinarska filozofija jednaka njihovoj. I do sada su gostima nudili domaća jela pripremljena na novi i drugačiji način. Upravo zbog jednake kuharske filozofije posve su sigurni da je Bruno pravi čovjek za vođenje kuhinje restorana Bulldog. „Veselimo se sto ćemo moći ponuditi dobre steakove, jer su Latinoamerikanci poznati po tome. No, ono što se nama kod njega jako svidjelo jest da će naše namirnice, one na koje smo navikli i volimo ih, pripremati na drugačiji način. Primjerice, srdela je iz našeg mora, svi smo navikli na njen okus, a on će je pripremiti na svoj način“, ističu u Bulldogu.

Chef Bruno kao primjer je naveo kako u Bulldogu možemo očekivati ceviche, peruansko nacionalno jelo, napravljeno od dalmatinskih srdela. Osim toga je, kaže, bez obzira na brojne sličnosti između hrane u Peruu i Hrvatskoj, oduševljen lokalnim hrvatskim namirnicama. Upravo te namirnice koristit će za obogaćivanje dobro poznatih hrvatskih jela. Primjerice, Brunu je oduševio matovilac kojeg miješa s gratiniranim krumpirom i svježim sirom. Tako ne donosi samo nove okuse već i nove boje jer se u Bulldogu u hrani ne uživa samo nepcima već i očima.

Kako svaka sezona donosi u Hrvatskoj nove namirnice, tako će se u Bulldogu nekoliko puta godišnje mijenjati i karta jela. Chef Bruno tako se već sada veseli siječnju i stavljanju na kartu risotta s kestenima i pačjim prsima. U ponudi se već sada nalazi između 15 i 20 predjela i glavnih jela te nekoliko deserata.

Osim toga, svakoga dana u ponudi je barem jedno vegetarijansko jelo, za sve one koji ne žele ili ne smiju jesti meso te gluten free meni, za goste koji su netolerantni na gluten. Tako restoran Bulldog, i do sada hvaljen od domaćih i stranih gostiju, podiže ljestvicu kvalitete na posebnu razinu.

Po prvi put Bulldog će ispred lokala imati i Adventsku kućicu na kojoj će se naći mnoge delicije poput polpeta od bakalara, pulled pork sendviča s bakinim bbk umakom i karamiliziranim lukom, kobasice Bulldog, kobasice od crne svinje te muffine od dunje i badema.

 

PR: Sarah Josipović