„Morski“ Takenoko treću godinu oduševljava brojne goste iz cijelog svijeta
Dubrovnik je zaista jedan poseban i čaroban grad, koji odiše nekim neobjašnjivim šarmom. Grad je to bogate povijesti, prekrasne renesansne arhitekture i umjetnosti, neodoljivih kamenih ulica, sanjivih plaža, ali i iznimno razvijene i vrhunske gastronomije.
A jedna od omiljenih gastro destinacija Dubrovčana i njihovih brojnih turista, čija znatiželjna nepca neumorno osvaja već treću godinu zaredom, nesumnjivo je Takenoko Dubrovnik. Najpoznatiji japanski restoran u Hrvatskoj, trenutno se nalazi na dvije lokacije, u Zagrebu i Dubrovniku. Ljetna verzija restorana, Takenoko Dubrovnik, smjestio se tako na najljepšoj j dubrovačkoj lokaciji, na samom ulazu u Grad, prelijepoj prostranoj terasi čiji pogled naprosto oduzima dah, a s koje se pruža fantastičan pogled na cijelu luku, zidine te otočić Lokrum. Restoran je uređen minimalistički, elegantno i suvremeno, s tek ponekim detaljima u žarkim bojama poput plave ili narančaste i egzotičnim palmama, što bitno pridonosi ambijentalnosti samog prostora.
Slijedeći filozofiju zagrebačkog Takenoka, njegova „morska“ verzija također polaže iznimnu pažnju i brigu na izbor namirnica, njihovu kvalitetu, svježinu, pripremu i serviranje. S promjenom sezone, mijenja se i meni, stoga je sad on iznimno pročišćen, svjež, lagan, ali i veoma uzbudljiv. Jedan od najvećih aduta ljetnog menija je crni bakalar mariniran u dubrovačkim narančama, savršen spoj Mediterana i Japana. Tu su još i nevjerojatno ukusne i mekane jakobove kapice, poslužene s hrskavim sotiranim tikvicama, potom svježi sashimi od najkvalitetnije tune i lososa, koji, poslužen na elegantnom tanjuru, izgleda poput pravog malog umjetničkog djela. Istinski užitak za sve gurmane pružit će jadranske kamenice na ledu, idealne za osvježenje u vrelim ljetnim večerima. Sladokusci također neće ostati zakinuti, na raspolaganju su im odlični japanski deserti i voće. Široka selekcija stranih i domaćih alkoholnih pića, pomno birana vinska lista, kao i sjajni ljetni kokteli, upotpunjuju odličnu ponudu ovog vrhunskog japanskog restorana s mediteranskim štihom.
PR: PR365
Fotografija: Duško Vlaović i Bojan Zibar