Voncimer, spoj tradicionalnog i modernog

Znate li što je Voncimer? To je popularni stari zagrebački izraz za dnevnu sobu, povezan s domom, obitelji i dobrim starim vremenima… U zagrebačkom restoranu Voncimer, njegovi vlasnici Ukrajinci Tetiana Ostrogliad i Andrii Plotnikov, željeli su stvoriti atmosferu pravog dnevnog boravka u kojem će se gosti osjećati kao u vlastitom domu. S dovoljno snage, vjere i strasti za stvaranjem novog i jedinstvenog, odlučili su svojim gostima ponuditi spoj tradicionalnog i modernog na jednom mjestu.

Za koncept savršene gastronomske jednostavnosti brine se chef Kostiantyn Lukianenko koji ima 15 godina iskustva u kreiranju jela raznih svjetskih kuhinja te u svojim gastro uradcima nudi sofisticirane okuse dobivene iz jednostavnih namirnica.

Uz neka tradicionalna ukrajinska jela, na jelovniku se nalaze jela iz svjetske kuhinje, kreirana za istančan okus suvremenog uživatelja u gastronomiji.

Varenyky (ukrajinski ravioli) sa sočnom, polaganom kuhanom svinjetinom – domaća tjestenina punjena sočnom, polagano kuhanom svinjetinom, karamelizirana hrskava slanina s čilijem, umak od hrena i kiselog vrhnja
Varenyky (ukrajinski ravioli) s raguom od kunića – domaća tjestenina punjena raguom od kunića s komoračem, umak od vrhnja i tapenada od crnih maslina i oraha
Međimurski pijetao u crnom vinu – pijetao dugo kuhani u crnom vinu i portu, slanina, korjenasto povrće, šampinjoni, slatko-kiseli luk, zvjezdasti anis
Svinjski file – svinjski file, umak od papra, slanina, tapenada s mirisom od tartufa, krumpir pečen u ljusci

Tekst: Sanja Plješa

Fotografija: Rene Karaman