Huawei P9 najbolji je europski pametni telefon po izboru potrošača

Vrhunske fotografije zahvaljujući kameri razvijenoj s kultnom Leica Camera, izdržljiva baterija i atraktivan dizajn, glavne su prednosti Huaweia P9, istaknuli su u Europskoj udruzi za sliku i zvuk (EISA). Pametni telefoni Huawei pobjeđuju u izboru potrošača već četvrtu godinu zaredom

 Pametni telefon Huawei P9, najnoviji flagship uređaj vodećeg globalnog proizvođača komunikacijskih uređaja Huaweia, izabran je za najbolji europski pametni telefon po izboru potrošača u sezoni 2016./2017. Izbor tradicionalno organizira ugledna Europska udruga za sliku i zvuk (European Image and Sound Association – EISA), a Huawei svojim uređajima pobjeđuje već četvrtu godinu zaredom.

Huawei P9 dizajniran je s ciljem podizanja kvalitete fotografiranja pametnim telefonom na potpuno novu razinu. To je glavni razlog zašto je Huawei P9 prvi pametni telefon koji je nastao u suradnji s kultnim brendom za fotografe, njemačkim Leica Camera.

Rezultat zajedničkog rada Huaweia i Leice kamera je s dvije leće koja je unijela revoluciju u fotografiranje mobilnim telefonima, s obzirom da se mogućnostima korištenja i kvalitetom fotografija posve približila profesionalnim DSLR uređajima. Takva je kamera otvorila posve nove mogućnosti bilježenja iznimno čistih i životnih fotografija, čak i u uvjetima slabijeg osvjetljenja. S obzirom da je jedna leća zadužena za fotografiju u boji, dok druga bilježi crno bijele fotografije, korisnik ima mogućnost izbora fotografije iznimne koloristike odnosno visoko kvalitetne autentične crno bijele fotografije.

Na svečanoj dodjeli nagrade za najbolji europski pametni telefon u sezoni 2016./2017. iz komisije Europske udruge za sliku i zvuk poručili su: ”Često zanemarujemo vrijednost nečega što nam omogućuje napraviti važne stvari baš onako kako treba i na vrijeme, a upravo to donosi Huawei P9. Uređaj opremljen sa 5,2’’ IPS-NEO LCD zaslonom sa Full HD rezolucijom, osmojezgrenim HiSilicon Kirin 955 procesorom, operativnim sustavom Android 6.0 s Emotion UI 4.1, nudi ujedno i impresivan izbor završnih materijala. No, to nije sve. Huawei je ispisao povijest kao prvi proizvođač koji je uveo vrhunsku Leica fotografiju u svijet pametnih telefona. Kamera s dvije leće hvata više svjetla i daje jasnoću, kako fotografijama tako i video snimkama. Snažna baterija od 3.000 mAh koja omogućuje neometano bilježenje svih posebnih trenutaka između punjenja i moderan oblik unibody uređaja sa zaobljenim rubovima u kombinaciji sa 2,5D zaslonom čine P9 istovremeno i praktičnim i lijepim uređajom”.

U Europskoj udruzi za sliku i zvuk napravili su i kratak video materijal koji objašnjava zašto je baš Huawei P9 ovogodišnji najbolji pametni telefon po izboru potrošača – video pogledajte ovdje. (YOUTUBE VIDEO)

Iz Huaweia su zahvalili na nagradi koju su pripisali usjehom svoje odrednice u kreiranju inovacija u mobilnoj industriji koja donose nova praktična iskustva korisnicima. Istaknuli su da je vrhunski dizajn P9 rezultat napornog razvoja i fokusa na detalje najboljih industrijskih dizajnera na svijetu.

Prema podacima iz srpnja, P9 i P9 Plus uređaja prodano je više od 4,5 milijuna. Uređaji su iznimno dobro prihvaćeni u europskim zemljama, posebno Francuskoj, Finskoj i Britaniji.

O Huaweiu

Huawei je sa svojim proizvodima i uslugama prisutan u više od 170 zemalja, njima se koristi trećina svjetske populacije, a prema broju isporuka u 2015. godini tvrtka je i treći najveći proizvođač mobilnih telefona na svijetu. Huawei ima 16 istraživačkih razvojnih centara (R&D) smještenih u SAD-u, Njemačkoj, Švedskoj, Rusiji, Indiji i Kini. Huawei Consumer Business Group jedna je od tri poslovne sastavnice Huweia čiji su fokus pametni telefoni, računala i tableti, nosivi pametni uređaji, usluge ”u oblaku” (cloud) i sl. Globalna mreža Huaweia izgrađena je na 20 godina ekspertize u telekom sektoru, a posvećena je pružanju najnovijih tehnoloških iskoraka potrošačima diljem svijeta. ”Omogućavamo izgradnju bolje povezanog svijeta”, krilatica je koju svakodnevno ostvaruje i živi Huawei Business Consumer Group.

 

Za više informacija posjetite: http://consumer.huawei.com/hr/

 

PR: Igor Prstec, 404