10. Festival lošinjskih balkona

19.- 20.8.2020.

I ove godine u Malom Lošinju održan je deseti ”Festival lošinjskih balkona”, atraktivna manifestacija čiji se program odvija upravo na lošinjskim balkonima.

Lošinjski balkoni u prošlosti su bili centar događanja, a ovom manifestacijom posjetitelji i mještani vraćaju se u prošlost i otkrivaju značenje balkona u mediteranskom načinu životu.

Na festivalu specifičnom po mjestu održavanja glazbenih izvedbi, u organizaciji Grada Malog Lošinja i Turističke zajednice Grada Malog Lošinja, 19. i 20. kolovoza 2020. godine duž malološinjske uvale tijekom jutarnjih sati nastupili su lokalni glazbenici poput Magic Guitars MI3, Klik Trio, Tom & Jerry, Duo da Vinci i Nos Tres bendova.

Jedinstvena je ovo manifestacija, kako na Lošinju, tako i na cijelom Jadranu. Sretni smo da već desetu godinu zaredom naših gosti mogu uživati u nastupima koji se održavaju upravo na lošinjskim balkonima. Gosti s oduševljenjem zastanu kako bi poslušali, ali i snimili izdvedbe na zanimljivim lokacijama, izjavio je direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković te se prisjetio samog početka ovog festivala. Još prije jedanaest godina ispred crkvice Sv. Antona u Malom Lošinju nastupala je Antonela Malis u pratnji gitarista i upravo je tada „osvanula“ ideja o prvoj izvedbi na balkonu. Obzirom da se koncert održao pod  nazivom „Canzona Napolitana“, po uzoru na Romea i Juliju i njihov balkon u Veroni, romantiku smo odlučili preseliti i na Lošinj. Gitarist svira ispod balkona „svojoj voljenoj“ dok mu ona pjeva s balkona, prepričao je direktor Cvitković.

TZG Maloga Lošinja