3. Romantična noć u najromantičnijoj destinaciji Europe – Ninu

U romantičnom kraljevskom gradu Ninu održana je 3. Romantična noć u najromantičnijoj destinaciji Europe – Ninu, koja je u starogradsku jezgru Nina privukla izuzetno veliki broj posjetitelja. Otočić, koji  i sam iz zraka nalikuje na srce, bio je prepun romantičnih instalacija i detalja koji su ga krasili i činili ga još romantičnijim.

Kod kipa kneza Branimira bio je postavljen romantični set: stol, dvije stolice i spomenar gdje su se posjetitelji mogli fotografirati, a u spomenar upisati svoje impresije. Hodajući dalje prema starom gradu odnosno preko Donjeg gradskog mosta prolazite kroz tzv. ljuboluk – aranžirani i ukrašeni cvijetni luk uz koji je stajao natpis Kiss point, a tu je gotovo svaki par zastao, poljubio se, napravio fotografiju ili selfie i krenuo dalje romantičnim Ninom. Most je bio osvijetljen lampionima ukrašenim srcima, a u moru su bile dvije instalacije srcolika oblika sa plovećim lampionima i balonima u obliku srca. S druge strane mosta prodavale su se ruže, a svaka je ruža imala dodatan poklon iznađenja za voljenu osobu. Istovremeno su likovi Rimljanki izranjali iz ulica i dijelile kroštule, fritule, slatkiše i balone. Najposjećeniji je bio zid uspomena engl. Memory wall na kojemu su se ostavljale romantične poruke, crteži i impresije. Na nekoliko mjesta postavljene su klupe ljubilice, a za ovu prigodu i jedina palma u središtu starog grada dobila romantičnu crvenu mašnu jer je to omiljeno mjesto na kojem se turisti fotografiraju.

Romantika se osjećala u zraku, susretali ste likove iz prošlosti kralja Tomislava s pratnjom te Cezara sa svojom skupinom plebejaca i Rimljanki s kojima su se turisti fotografirali. Oni koji su bili raspoloženi za ples, plesali su uz romantičnu glazbu na više mjesta: na Višeslavovom trgu uz Duo gitman i po ulicama stare jezgre povijesnog Nina uz klapsku pismu.

Na glavnom Višeslavovom trgu odvijao se izlagački dio manifestacije, u spomen parku Petar Zoranić uživalo se pod zvjezdanim nebom uz romantičan film, a na trgu sv. Anselma i Marcele održala se predstava pod nazivom Ninski Luiggi & Beppina. Na  kraju je upriličen vatromet, a radost na licima posjetitelja i stanovnika nije izostala. Lica su bila vedra, nasmijana, a ugostiteljskisu se objekti sa uređenjem potrudili da i romantična večera ostane u posebnom pamćenju.

 

PR: TZ grada Nina