5 razloga zašto otputovati u zlatni Prag

1. Karlov most simbol je Praga i od 14. stoljeća kada ga je izgradio Karlo IV. neizostavna je šetnica kako za Čehe tako i za sve posjetioce Praga. Duž cijelog mosta nalazi se 30 statua svetaca, a jedan je od najstarijih mostova u Europi. Legenda kaže ako poljubite nekoga na Karlovom mostu, s tom osobom ostat ćete zauvijek.

2. Arhitektura Praga svojom jedinstvenošću i mnogobrojnim stilovima zaslužna je za popularnost Praga. Upravo u Pragu nalazi se najveći kompleks utvrda na svijetu unutar kojih oduševljava katedrala Sv. Vita. Osobito su zanimljive skulpute Davida Černya koje se mogu pronaći po cijelom gradu, od divovskih beba do skulpute čovjeka koji mokri unutar kompleksa Kafkinog muzeja.

3. U Pragu se nalazi 600 godina star sat koji još uvijek funkcionira. Astronomski sat izrađen u 15. stoljeću najstariji je sat u svijetu ove vrste, a nalazi se na Trgu u Starom gradu. Ukrašen gotičkim skulpturama okuplja znatiželjnike na svaki puni sat.

4. Vožnju Vltavom, rijekom koja obilježava Prag, iskoristite za upoznavanje Praga i njegovih srednjovjekovnih znamenitosti. Saznajte zašto je Vltava inspirirala i češkog kompozitora Smetanu, a u vožnji uživajte i u češkoj izvrsnoj kuhinji uz večeru koja vas čeka na brodu.

5. Jedan od razloga zašto je Prag jedna od naših najdražih destinacija je svakako izvrsna gastronomska ponuda kojom se češka kuhinja može pohvaliti. Uz dobru hranu, Prag nudi i mnogobrojne vrste piva i pivnice na svakom koraku zbog čega i jest jedna od europskih prijestolnica piva.

Kako biste iskoristili vrijeme i maksimalno uživali u Pragu otputujte s nama avionom 10.10. po ULTRA LAST MINUTE cijeni već od 1.490 kn po osobi! Više o putovanju u zlatni Prag provjerite na https://bit.ly/31xnaBY

Mondo travel