Bliski istok na dlanu – putovanje u Jordan i Izrael

Jordan sa oko 10 milijuna stanovnika zemlja je prepuna različitosti i izvanredne ljepote, prirodnih znamenitosti koje ostavljaju bez daha i svjetske kulturne baštine. Baš zato je Jordan skriveni dragulj Bliskog istoga koji putnike ne ostavlja ravnodušnima. Upravo u Jordanu u arheološkom i povijesnom gradu Petri pod zaštitom UNESCO-a moći ćete jahati konje i saznati zašto ovaj “Ružičasti grad” okuplja mnogobrojne putnike. Vozit ćete se u jeepovima kroz pustinju Wadi Rum, posjetiti prijestolnicu Jordana – Amman, otići na Planinu Nebo odakle je prema predaji Mojsije vidio Obećanu zemlju i gdje se vjeruje da je sahranjen. U Keraku vidjet ćete obnovljene križarske utvrde, a noćno nebo zasigurno je jedno od najljepših pogleda. Jordan uz doista gostoljubivo stanovništvo, jedna je od najpovoljnijih destinacija.

Kako biste doživjeli ljepote Bliskog istoka ne propustite uz Jordan i putovanje u Izrael! Jedna od najneobičnijih zemalja u kojima je spoj modernog i tradicionalnog potpuno originalan, Izrael spaja i moderne suvremene gradove s pustinjom i tisućljetnom povijesti. Okupajte se u Mrtvom moru, tj. pokušajte potonuti u najnižoj točki svijeta, doživite tragove povijesti u Jeruzalemu – višereligijskom jedinstvenom gradu i posjetite najsvetije mjesto kršćanja – Betlehem. Na putovanju u Izrael neizostavan je Tel Aviv, prijestolnica Izraela i jedan od najoriginalnijih gradova. Preporučamo šetnju po Nahalat Benyamin pješačkoj zoni s mnoštvom trgovina, zlatarnica i kafića i doživite jedinstvenu živost ovog grada.

Putovanje u Jordan i Izrael organizirali smo kako biste doživjeli najbolje od Bliskog istoka, a prijevoz osigurali nagrađivanom aviokompanijom Turkish Airlines. Smještaj je odličnim hotelima 4*, a svi izleti su uključeni u cijenu. Iskoristite FIRST MINUTE cijenu već od 7.790 kn po osobi i na garantiranom polasku 21.3. uživajte 9 dana u nezaboravnom putovanju kroz Jordan i Izrael.
Sve detalje putovanja možete provjeriti na https://bit.ly/381BBC0

Mondo travel