Booking.com slavi Međunarodni dan žena putovanjima koja su inspirirana slavnim ženskim putnicama

Međunarodni dan žena obilježava se 8. ožujka, a nastao je kako bi se odala počast ženama i njihovim uspjesima, ali i da bi se potaknula jednakost spolova širom svijeta obuhvaćajući postignuća u politici, društvu, poslovanju, ali i pustolovninama na putovanjima.

Booking.com, globalni lider u povezivanju putnika s najvećim izborom nevjerojatnih smještajnih objekata, obilježava Međunarodni dan žena proučavajući žene koje su se kroz povijest istaknule svojim pustolovinama širom svijeta. Možda vas baš ove dame inspiriraju za sljedeće putovanje pogotovo s obzirom na to da je 2018. godina godina za ostvarenje velikih želja, a 45% putnika ima popis destinacija koje žele posjetiti, od čega 82% putnika planira posjetiti jednu ili više destinacija s te liste već ove godine*. Booking.com vas poziva da se inspirirate ovim zadivljujućim ženama i njihovim pustolovinama.

Annie Londonderry

Annie je prva žena koja je svijet obišla biciklom. Njeno putovanje trajalo je između 1894. i 1895. godine s početnom točkom u S.A.D.-u nakon koje je Annie prošla kroz Europu do Azije od kuda je otplovila do Yokohome u Japanu pa do Golden Gate mosta u San Fransiscu, zatim do Los Angelesa kroz Arizonu, New Mexica sve do El Pasa. Zaista velika pustolovina!

Putnici Booking.com-a preporučuju Yangshuo u Kini kao savršenu destinaciju za sve koji su veliki ljubitelji biciklizma, ali ipak preferiraju pustolovine manjeg opsega. Ovaj krajolik je pravi raj za bicikliste s predivnim seoskim stazama i putevima koji vode kroz predivnu prirodu. U Yangshuo-u ne nedostaje biciklističkih ruta kroz zavojite ceste koje se nalaze uz plantaže čaja, špilje, rijeke i sela. Odsjednite u Li River Resort i opustite se uz rijeku i kinesku arhitekturu. Gosti mogu uživati u vanjskom bazenu, šetati po vrtu i ići na biciklističke ili planinarske izlete.

Valentina Tereshkova

 Sa samo 26 godina postala je prva žena u svemiru. Valentina je 1963. odabrana da bude prva žena iz Sovjetskog Saveza koja će se naći u orbiti zbog toga što je bila regionalna prvakinja u sportskom padobranstvu. Provela je gotovo tri dana u svemirskoj letjelici koja je okružila zemlju 48 puta. Čak i danas, Valentina je u povijest upisana kao jedina žena koja je potpuno sama provela vrijeme u svemiru.

Možda ne možete putovati u svemir, ali zašto ne biste proveli vrijeme na lokaciji na kojoj se savršeno vide zvijezde? Putnici Booking.com-a preporučuju Jezero Tekapo u Novom Zelandu kao jednu od najboljih lokacija za promatranje noćnog neba. Na jezeru Tekapo svi zaljubljenici u zvjezdano nebo mogu uživati jer se tamo nalazi i očaravajući rezervat tamnog neba Aoraki Mackenzie International Dark Sky u kojem putnici mogu kombinirati gledanje zvijezda s kupanjem u grijanim bazenima. Odsjednite u Lakeview Takepo koji se nalazi unutar Dark Sky rezervata i uživajte u prekrasnom pogledu na jezero Tekapo i Južne Alpe, a sve iz udobnosti luksuznih apartmana koji imaju krovni prozor u spavaćoj sobi kako bi i prije spavanja uživali u zvjezdanom nebu.

Junko Tabei

Alpinistica iz Japana i prva žena koja je 1975. osvojila Mount Everest, a kasnije i sedam najviših vrhova na svakom kontinentu, Junko Tabei, odigrala je važnu ulogu u Japanu koja se odnosi na rušenje kulturnih stereotipova o ulogama žena u društvu.

Možda niste spremni za osvojiti Mount Everest, ali se možete približiti očaravajućem “krovu svijeta” posjetom Nepalu. Doživite ovu očaravajuću planinu petnaestodnevnom pustolovinom koja vas vodi u Bazni kamp Everest. Započnite i dovršite svoju avanturističku priču u  The Dwarikas Hotel-u u kojem možete pronaći luksuz inspiriran bogatim kulturnim nasljeđem doline Kathmandu. Prije nego krenu u pohod na Everest gosti mogu uživati u vanjskom bazenu, restoranima, prekrasnoj arhitekturi i spa centru. Ako vas ipak zanima nešto drugačije, Booking.com putnici preporučuju Alishan u Taiwanu, Szklarska u Poljskoj i Terchova u Slovačkoj za planinarenje i šetnje.

Laura Dekker

Laura je najmlađa osoba koja je 2010. godine oplovila svijet jedrilicom sa samo 15 godina. Laura je rođena na jedrilici, prvih pet godina života je provela na moru a posjedovala je i nekoliko jedrilica koje je nazivala Guppy. Njeno putovanje trajalo je godinu i pet mjeseci od Gibraltara do Kanarskih otoka, Paname, Galapagosa, Tahitija, Fijija, Australije i Južne Afrike s ciljem u Nizozemskoj.

Ako ste zaljubljenici u jedrenje putnici Booking.com-a bi vam preporučili Cowes na Isle of Wight gdje možete iskusiti neke od najvećih regata na svijetu tijekom Cowes tjedna koji se odvija svake godine u kolovozu na kojem mogu sudjelovati svi od olimpijaca, profesionalnih ili vikend jedriličara. Odsjednite u boutique hotelu North House koji gostima nudi vanjski bazen, restoran i prekrasno uređene sobe u kojima se možete u miru opustiti prije adrenalinske aktivnosti na jedrilici.

* Istraživanje je proveo Booking.com na uzorku punoljetnih osoba koje su putovale u zadnjih 12 mjeseci ili planiraju putovati u sljedećih 12 mjeseci. Istraživanjem je ispitano 18 509 osoba (1000+ iz Velike Britanije, S.A.D.-a Brazila, Kine, Njemačke, Italije, Španjolske, Francuske, Indije, Singapura i Rusije kao i 500+ ispitanika iz Australije, Argentine, Belgije, Kanade, Danske, Hong Konga, Hrvatske, Indonezije, Japana, Meksika, Nizozemske, Novog Zelanda, Švedske, Tajlanda i Tajvana). Ispitanici su ispunili online upitnik u kolovozu 2018.

PR: Dialog