Čarobno putovanje na jug Italije

Vodimo vas ne nezaboravno putovanje na Čarobni jug Italije!


Doživite vrevu i temperament pravog talijanskog grada Napulja koji se spustio podno Vezuva, grada gdje je rođena pizza i gdje ćete zasigurno uz raspjevane domaćine pojesti najbolju pizzu za svega par eura. Doživite prekrasnu Costa Amalfitanu koja se proteže na preko 40 km zavojite ceste na visini preko stotinjak metara iznad mora i pruža nezaboravne poglede na napuljski zaljev i mjestašca koja su se smjestila duž Costa Amalfitane.

Prvo mjesto je mondeni gradić Positano koji se smjestio na liticama i krase ga šarene kućice raznobojnih fasada, prekrasna plaža uz tirkizno plavo more te mnoštvo restorana i kafića. Najveće mjesto po kojem je i cijela obala Amalfitana dobila ime je Amalfi kojeg krasi prekrasna katedrala San Andrea I, a sve se žuti od limuna jer na svakom koraku možete kupiti čuvene Amalfi limune, kušati limoncelo, pojesti najbolji sladoled ili sorbet od limuna.

Popet ćemo se do Ravella, grada muzike koji se nalazi na uzvisini iznad Amalfija i krasi ga predivna Villa Rufolo i njeni vrtovi gdje je i Wagner skladao. Svakako preporučamo jednodnevni izlet na obližnji otok Capri koji je udaljen samo pola sata vožnje hidrogliserom od Sorrenta. Za obilazak otoka najpraktičnije je uzeti otočki autobus koji će vas prvo odvesti do najvišeg mjestašca na otoku, Anacapri kojeg krase pitoreskne uličice i prekrasan pogled na Napuljski zaljev i plavetnilo mora. Svakako nemojte propustiti pogledati vrtove Giardini di Augusto te se počastite limoncelom na ekskluzivnoj terasi Rooftop bara Capri od kuda se pruža nezaboravan pogled na stijene Faraglioni koje su jedan od simbola Capria.

Sorrento je jedna od glavnih atrakcija talijanske pokrajine Campanije, grad koji se smjestio na liticama sorentinskog poluotoka s pogledom na Napuljski zaljev, obližnji vulkan Vezuv te otoke Capri i Ischia. Piazza Tasso središnji je trg grada koji vrvi turistima iz cijelog svijeta. Oko trga se nalaze uličice s mnoštvom izvrsnih restorana gdje možete pojesti izvrsnu tjesteninu i druge talijanske specijalitete.

Čarobni jug Italije vas očekuje. Iskoristite priliku jer su nam preostale zadnje 2 sobe po ULTRA LAST MINUTE cijeni za 16.10.
Detalje pogledajte na linku https://bit.ly/2VbwvNW

Mondo travel