Cjelogodišnje vikend destinacije u Sloveniji : Dolenjska

Za samo nešto više od 60 minuta vožnje iz Zagreba doći ćete u Otočec. To je malo mjesto u kojem se smjetio hotel Šport 4*. Pravi je to sportski hotel u kojem i sobe su opremljene sa sportskim rekvizitima kako bi i u vrijeme boravka u hotelu u sobi mogli vježbati (trake za vježbanje s vlastitom težinom, ljetve za vježbanje, lopte za ravnotežu, boksačKa vreča i šipke za rastezanje). U hotelu gostima su na raspolaganju termalni bazen, saune, dvorane za seminare.

Posebnost ovog hotela je organski vrt u kojem se nalaze proizvodi: povrće, začinsko bilje, začini i bobičasto voće, koje odmah svježe ubrano idu na tanjur. https://www.grad-otocec.com/si/sl/paketi-in-akcije/grajski-vrt/. 

U blizni se nalazi u Pustolovni park prilagođen za sve uzraste. Hotel u ponudi ima električne bicikle, a samo 5 minuta hoda doći ćete do Hotel Grad Otočec, jedini hotel na otoku u Sloveniji. Više: https://www.terme-krka.com/hr/hr/destinacije/otocec/

Hotel Grad Otočec 5* smjestio se u okruženju rijeke Krke, idilično je mjesto za ljubitelje luksuza. Gostima je na raspolaganju 16 soba i apartmana, vinoteka, restoran, a u blizni nalazi se golf igralište. Hotel je idealan za poslovne susrete, luksuzne evente, prezentacije i vjenčanja iz snova.

 Vrhunska gastronomija očarat će vas okusom, a i izgledom do perfekcije. Dvorska vinoteka poznata je po vinskim specijalitetima, a među njima je i cviček. Vinoteka se nalazi u jednom tornju hotela Grad Otočec u kojoj ćete uživati u domaćim i stranim vinima: bijela, crvena, jaka, aromatična i slatka vina. Više: https://www.grad-otocec.com/si/sl/paketi-in-akcije/vinski-stolp/

Za otići još dublje u prirodu i maknuti se od ceste predlažemo posjetiti Apiturizam – pćelarstvo i lončarstvo. Andreja Sankovič već 30 godina vodi pćelarstvo koje je naslijedila od svojih predaka te je svoju ljubav prenjela i na kćer koja se bavi aromaterpijom, masaža od meda.

 Po struci Andreje Stankovič je biolog, a u duši joj je pćelarstvo i lončarstvo. U Novom Mestu nalazi se dućan u kojem se nalaze proizvodi od keramike, a samo 15 km od Novog Mesta livada usred šume, a usred livade kućica sa košnicama i prostorom za apiterapiju. Idilično mjesto za odmor duha i tijela. Samu livadu neće moći naći, zato je potrebno prvo kontaktirati Andreju i dogovoriti sa njom vrijeme susreta!  Više: http://www.apiturizem.si/andreja-stankovic-cebelarstvo-loncarstvo/

Ručak ili večeru predlažemo u Herbalier Oštarija u Dolenjskim toplicama čiji jelovnik i hranu priprema kuhar Robert Grgorčič, koji je 10 godina radio u Hotelu Grad Otočec.

Njegova ljubaznost, jednostavnost, a opet kada probate njegovu pripremljenu hranu vidjet ćete njegovu posebnost i jedinstvenost, pridobit će svakog tko navrati u ovaj restoran samo na hranu ili ostane spavati u hotelu. Za obroke koristi proizvode iz okolice Dolenjskih toplica, te autohtone i zaboravljene recepte baka.

Ljubazno osoblje prezentirati će vam svaki obrok, a vaša nepca uživati će u okusima koje ste možda i zaboravili da postoje. Važno za znati: ponedjeljkom ne rade, a nedjeljom samo za ručak i dobro je rezervirati mjesto ranije. Više: https://www.ostarija.si/nase-storitve/restavracija/ Ako navratite u vrijeme Tjedna restorana meni iznosi po osobi 19 Eura, bez pića.

Ekipa Hrvatskih novinara sa chefom Robertom Gregočičem

#ifeelslovenia, #myway, #visitdolenjska

Andrea Milas

Fotografija: Rene Karaman