Crikvenica osmi puta zaredom dio CRO Racea

Osmo izdanje CRO Racea, spektakularne biciklističke utrke kroz Hrvatsku, održalo se od 26. rujna do 1. listopada 2023. godine i time je svijetu još jednom poslana najljepša razglednica Lijepe Naše. Na toj se razglednici ponovno našla Crikvenica, ovoga puta kao domaćin starta pete etape u subotu 30. rujna, čije su kadrovevidjeli ljudi na šest kontinenata, u čak 130 zemalja svijeta.

Na put u dužini 189 kilometara, biciklisti su, njih ukupno 126 iz 18 svjetski poznatih timova, krenuli iz samog srca grada, s Trga Stjepana Radića, gdje su gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina, zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović i direktorica TZG Crikvenice Marijana Biondić svečanim rezanjem vrpce označili start etape koja je završila u Ozlju, gdje je pobjedu slavio Venezuelanac Orluis Alberto Aular (Caja Rural-Seguros RGA), prošavši prvi kroz cilj.

Podsjetimo, Crikvenica je do sada sudjelovala u svih osam izdanja CRO Racea, prve godine kao prolazni cilj, a onda naizmjence tri puta kao domaćin starta te četiri puta kao domaćin cilja.

Osmo izdanje utrke i njezinu važnost za Crikvenicu, komentirala je direktorica Biondić:

„Iz godine u godinu, slike Rivijere Crikvenica obilaze cijeli svijet, zahvaljujući ovom mega sportskom projektu. Drago nam je da smo dio takve uspješne sportsko – turističke priče, pogotovo ako promatramo iz pozicije nekoga tko i sam ulaže u outdoor sadržaje kao što su nove bike staze. I dalje ćemo nastaviti podržavati ovakve sportske manifestacije te im se već sada veselimo.“

Bicikliste su navijanjem podržali Crikveničani, gosti Crikvenice, svi ljubitelji sporta i dobre zabave, tako da smo svijetu, osim prirodnih ljepota, pokazali i naš navijački duh.

TZ Crikvenice

Fotografije: „Sport-IT“.