„Dan turizma“ u Selcu

Pod zaštitom svete Katarine turizam cvjeta od davnine

Maleno primorsko mjesto koje šarmira svim svojim sadržajima i prirodnim ljepotama – Selce –  4. kolovoza 1894. godine je dobilo svoje prvo javno uređeno kupalište.
Osim što je važan dio tradicije, taj se dan smatra početkom organiziranog turizma mjesta.
U čast tome, više od pola stoljeća obilježava se vrijedna tradicija te vlada slavljeničko raspoloženje. Manifestacija tome u čast nekada se zvala „Venecijanska noć“, a poslije je dobila naziv „Dan(i) turizma“.

Ovogodišnji program 4. kolovoza počinje u 10:00 sati. Prema već desetljećima uhodanom rasporedu, selački će ribari, vrijedni članovi ribolovnoga društva “Oslić”, otvoriti slavljenički program. Na rivi će marljivo peći i nuditi besplatne ribice, začinjene domaćim vinom i primorskom pjesmom kojom će nas uveseljavati Trio „Crikvenica“.

U večernjem terminu, točnije u 20:00 sati iz selačke luke na panoramsku noćnu vožnju kreću barke osvijetljene feralima i ukrašene jasenovim granama.  Otprilike pola sata nakon toga očekuje nas glazbeni program uz Đanija Stipaničeva i glazbeni sastav „Trio Marinero“. Ugodnu će ljetnu večer uljepšati ponoćni vatromet s mora.

Pozvani ste s nama uživati u kulturno-zabavnom, glazbenom i eno-gastro programu Selcu i njegovim turistima u čast! Dopustite ovom šarmantnom mjestu da vam servira more i tradiciju na tanjuru, vinograd u čaši, toplinu i ljubav domaćina u srcu.

Svježi morski zrak, glazbene i gastro poslastice, smijeh i opuštanje u dobrom društvu tek su dio dobrodošlice koju smo pripremili za vas. I ne zaboravite, „Dan turizma“ dio je ljetnoga mozaika pod nazivom „Crikvenica Summer Showtime“, koji ujedinjava događanja u srpnju i kolovozu diljem crikveničke rivijere. Vidimo se!

TZG Crikvenice