Državna hotelijerska tvrtka sa dobrom upravom : Jadran u prvih osam mjeseci s rastom prihoda od prodaje od 18%

Najveća hotelijerska tvrtka na području crikveničko-vinodolske rivijere Jadran d.d. koja u vlasništvu ima 8 hotela, 2 kampa i 2 naselja zaključila je rezultate poslovanja za prvih osam mjeseci ove godine.

Tvrtka koja je prije tri i pol godine izašla iz stečaja, a danas je u većinskom državnom vlasništvu, u prvih osam mjeseci bilježi rast poslovnih prihoda od 10% u odnosu na isto razdoblje lanjske godine, a prihod od prodaje u porastu je od čak 18% dok je u isto vrijeme ostvareno 11% više noćenja. Kada se ostvareni poslovni prihodi uspoređuju sa prethodnim godinama, za isto razdoblje, prve godine nakon stečaja Jadran d.d. ostvario je u prvih osam mjeseci 50,9 milijuna kuna prihoda, 2015. godine 54,3 milijuna kuna, 2016. godine 60,8 milijuna kuna dok ove godine prihodi iznose 67 milijuna kuna.

Rezultat je to ponajprije investicija koje je Jadran d.d. proveo u protekle tri godine, a koje su rezultirale povećanjem kategorizacije hotela Omorika i Katarina s dvije na četiri zvjezdice, hotela Slaven i kampa Selce na tri zvjezdice, te najnovijeg hotela otvorenog u kolovozu ove godine, hotela Esplanade, koji nosi četiri zvjezdice.

Kamp Selce ostvario rekordnih 100 tisuća noćenja

U Jadranu je posljednje tri godine prisutan trend rasta svih poslovnih pokazatelja, a na provedene investicije i novoformirane proizvode tržište je reagiralo pozitivno, te naši obnovljeni hoteli danas postižu daleko veće prosječne cijene noćenja, veću popunjenost i dužu otvorenost obzirom da su u sklopu investicija formirani i dodatni sadržaji poput SPA centara, kongresnih dvorana i dvorana za vjenčanja. Booking za listopad i studeni također je dobar, kao i najave za iduću godinu. Posebno nas raduje ostvareni rezultat kampa Selce koji smo prije dvije godine podigli na tri zvjezdice, a koji je ove godine ostvario rekordan rezultat, s ovim kapacitetom, ostvarivši preko 100 tisuća noćenja“, izjavio je predsjednik Uprave Jadran d.d. Dino Manestar.

U Jadranu je tijekom turističke sezone bilo zaposleno preko 500 zaposlenika u objektima koji su ostvarili 340 tisuća noćenja.

PR