Dugogodišnji gosti otoka vitalnosti

Obitelj Mustač i dugogodišnji gosti

Već godinama Lošinj privlači sve brojnije posjetitelje te postaje trajno odredište zaljubljenika u arhipelag. Otok vitalnosti može se pohvaliti brojnim dugogodišnjim gostima, zbog kojih Turistička zajednica Grada Malog Lošinja i dalje nastavlja s programom nagrađivanja njihove vjernosti.

Mađarski gosti Aranyosi Karoly i Lorinz Agnes Katalin iz grada Komarom dolaze već 25 godina u Mali Lošinj.

Od 1998. svake godine glavni godišnji odmor provode kod obitelji Čović. Najviše vole provoditi vrijeme na moru, gosp. Karoly biciklira i to rutom preko Umpiljka do Mrtvaške. Uživaju u gastronomskoj ponudi u lošinjskim restoranima posebice u konobi Silvana.

Obitelj Čović i dugogodišnji gosti

Do svoje omiljene destinacije, Malog Lošinja, putuju 7-8 sati, pohvaljuju bolju prometnu povezanosti i ceste na otoku.  Napominju da uživaju u miru i tišini koju imaju na području Zagazinjina. Jako vole kulturnu ponudu otoka  Lošinja, redovni su gosti Osorskih glazbenih večeri i Jazz festivala Lošinj.

Obitelj Müller dolaze kod iznajmljivača Zdenke Kaštelan U Velom Lošinju neprekidno već 20 godina. Gosp. Ulf Müller prvi puta je došao na otok daleke 1971. godine kao dijete, imao je problema s astmom te je boravio u Dječjoj bolnici u Velom Lošinju. Sada dolaze na glavni godišnji odmor boraveći 2-3 tjedna. Osim aktivnosti na moru, vole planinariti i posjećivati restorane , većinom u Velom Lošinju i uvali Rovenska. Raduju se skorom početku radova na proširenju ceste Mali Lošinj – Veli Lošinj.

Obitelj Kaštelan i dugogodišnji gosti

Kristina Furlan i Marjan Levpušček iz Nove Gorice, dugogodišnji su gosti obitelji Mustać . 20 godina provode svoj godišnji odmor u Malom Lošinju i ističu zadovoljstvo pozitivnim promjenama u uređenju Grada svih ovih godina. Najviše vremena provode na području Velog Žala i Borika, vole planinarenje i šetnju. Ističu zadovoljstvo i posebno drage trenutke izleta s barkom obitelji Mustać. U svom razgovoru su napomenuli; „ Ni priroda, ni dobra infrastruktura ne znači puno ako nema ljudi koji su svjesni da njihov rad, ponašanje, utječe na turiste, ljude koji ovaj posao rade sa srcem. Mi u Lošinju imamo samo dobra iskustva i to je razlog da se uvijek rado vraćamo natrag. „

Kako bi čestitao i zahvalio na dugogodišnjoj vjernosti i ljubavi prema lošinjskom otočju,  direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković uručio  je gostima zahvalnice, prigodne poklone, lošinjske lokalne proizvode, ulaznice za koncerte i  Muzej Apoksiomena.

TZ Maloga Lošinja