Eventex: Mercedes-Benz UCI Mountain Bike World Cup Lošinj najbolje sportsko događanje

Mercedes-Benz UCI Mountain Bike World Cup Lošinj  2018. pobjednik je ‘Eventex Awards’ u kategoriji Art, entertainment & publicSporting Event!

Na online proglašenju koje je održano 26. ožujka 2019. godine u sklopu Eventex online ceremonije, svoje je mjesto i to prvo u kategoriji Sporting Event pronašao unikatan i ekstreman Mercedes-Benz UCI Mountain Bike World Cup Lošinj i to od ukupno 331 prijavljenih kandidata cijeloga svijeta, vrednujući kriterije poput inovativnosti, kreativnost i unikatnosti.

Upravo se Downhill World Cup Lošinj smatra unikatnom utrkom obzirom da su se natjecatelji utrkivali kroz urbano područje, s ciljem na obali, što je bio prvi slučaj u svjetskom kupu. To su prepoznali i online glasači te stručna komisija Eventexa od 10 članova.

Prisjetimo se, ekstremno svjetsko biciklističko natjecanje Mercedes-Benz UCI Mountain Bike World Cup Lošinj, održano od 19. do 22. travnja 2018. godine u Velom Lošinju, pratilo je više od 5 tisuća posjetitelja, dok je prijenosom uživo omogućen  prijenos u 105 zemalja, što znači da  je utrku uživo pratilo više od milijun i pol gledatelja.

Inače, Eventex – nagrada i međunarodno natjecanje najpriznatije je u svijetu događanja. Prestižno priznanje dodjeljuje se za izvanredna postignuća, visokokvalitetne usluge i/ili tehničke zasluge u proizvodnji i osmišljavanju vrhunskih iskustva i doživljaja.

PR: TZG Maloga Lošinja

Fotografija: Sandro Tariba