Grad bana Jelačića ima novog direktora turističke zajednice

Toni Ganjto novi direktor Turističke zajednice grada Zaprešića

Grad bana Josipa Jelačića, u kojem se nalazi banov kompleks Novih dvora, ima novog direktora turističke zajednice kojeg je izabralo Turističko vijeće TZ grada Zaprešića. Radi se o mladom stručnjaku iz turizma Toniju Ganjti koji je predstavio svoj program “Zaprešićka priča”. Između četiri pristigle prijave koje su udovoljavale propisanim uvjetima sukladno Zakonu o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, nakon provedenog razgovora i prezentacije programa, Turističko vijeće izabralo je Ganjtu za novog direktora TZ grada Zaprešića. 

Toni Ganjto

Toni Ganjto rođen je 1990. godine u Zagrebu, a uz zaprešićki kraj veže ga dolazak na studij na Veleučilište Baltazar Zaprešić gdje je završio preddiplomski studij Poslovne ekonomije i financija te diplomski studij Projektnog menadžmenta nakon čega otvara svoju turističku agenciju s naglaskom na razvoj specifičnih oblika turizma i usluge savjetovanja iz područja poslovanja turističkih agencija. Gotovo desetogodišnje iskustvo i svoje stručno znanje iz turizma počeo je graditi kroz posao u prodaji i marketingu turističkih agencija, produkciji turističkih aranžmana i razvoju novih turističkih proizvoda te poslovima turističkog praćenja i vođenja na hrvatskim, europskim i dalekim destinacijama. Ganjto je predavao, vodio i predsjedavao Povjerenstvom za provedbu ispita za nove turističke pratitelje u putničkim agencijama Toptours, Mondo Travel i APP Požega (današnja Arriva), a nakon toga na Veleučilištu Baltazar Zaprešić inicirao i pokrenuo, kao vanjski suradnik, seminare i edukacije iz turizma za voditelja poslovnice turističke agencije i turističkog vodiča. Predavač je na kolegijima: Osnove turizma i uvod u turističko poslovanje, Turističke agencije i Operativno-tehnički poslovi vođenja za turističkog vodiča, kao i voditelj seminara i edukacija iz turizma te predsjednik ispitnog Povjerenstva prema rješenju Ministarstva turizma. Njegovo posebno područje interesa usmjereno je na razvoj novih turističkih proizvoda i upravljanje destinacijom koje smatra najvećim profesionalnim izazovom, a prigodom preuzimanja dužnosti istaknuo je da Zaprešić može i mora postati ozbiljna turistička destinacija koja ima viziju i ciljeve koje želi ostvariti, a turistička zajednica mora biti destinacijska menadžment organizacija koja će usmjeravati taj razvoj u suradnji s lokalnom zajednicom, poduzetnicima, gradskom upravom i strukom u turizmu. “Posao upravljanja turističkom destinacijom nije samo važan već nužan posao kako bi Zaprešić postao konkuretna turistička destinacija s održivim rastom turizma i kako bi brendirao svoju turističku ponudu. Zato će moj rad biti usmjeren u dva ključna smjera – prvi koji se odnosi na obogaćivanje ponude za Zaprešićane, a drugi će biti usmjeren na razvoj Zaprešića kao turističke destinacije. Velika je odgovornost i obveza voditi turističku zajednicu grada bana Jelačića i stoga vjerujem da ću uspjeti okupiti sve dionike turizma u zaprešićkom kraju kako bi zajedno izgradili novu platformu uspješne “Zaprešićke priče” koju ćemo ispričati svijetu.”

Ganjto će zamijeniti dugogodišnju direktoricu TZ grada Zaprešića gospođu Branku Barilović koja je otišla u mirovinu i kojoj zahvaljujemo na cjelokupnom radu i doprinosu u razvoju temelja turističke ponude grada Zaprešića. 

Novi direktor će do kraja 2019. provoditi već usvojen i donesen program rada Turističke zajednice Zaprešića za ovu godinu s tim da će paralelno započeti aktivnosti vezane uz pripremu funkcioniranja turističke zajednice kao destinacijske menadžment organizacije (DMO) sukladno novom Zakonu o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma koji će stupiti na snagu 01. siječnja 2020..

Vjerujemo kako će novoizabrani direktor donijeti nove perspektive zaprešićkom turizmu i želimo mu puno uspjeha u radu.

PR: TZ grada Zaprešića