Hotel Balnea – za posebne dimenzije ugađanja osjetilima 

Tražite li ideju gdje se prepustiti ugađanju osjetilima tijekom hladnijih dana, jedan od sedam najboljih wellness hotela u Europi odličan je izbor.

Hotel Balnea su najprije autori turističkog vodiča Lonely Planet uvrstili među najbolje u Sloveniji, a zatim je prema ocjeni ljubitelja wellness usluga na Trivagu postao jedan od sedam najboljih wellness hotela u Europi.

Namijenjen je kako pojedincima, tako i parovima i obiteljima koji vole pobjeći od svakodnevne vreve i uživati ​​u ljepoti netaknute prirode. Brojne wellness usluge dostupne su kao naručene za sve koji žele u Termama Dolenjske Toplice  na nekoliko dana zaboraviti na posao, kućanstvo i svakodnevne brige, te se prepustiti čistom užitku …

Suite nude ugodan domaći osjećaj.

Moderno i umjetnički, ali u isto vrijeme domaće i stopljeno s prirodom

Hotel Balnea prekrasno se uklopio u vječno zeleni i blago valoviti dolenjski krajolik usred povijesne jezgre Dolenjskih Toplica. U skladu s lokacijom, i ambijent je moderan, ali ugodno domaći; dominiraju prirodni materijali i tople boje. U hotelu i njegovoj okolici pozornost posebno privlače zanimljivi i atraktivni detalji i radovi renomiranih umjetnika: lica i razigrane grafike likovne umjetnice Zore Stančič, slike Teodorčeta Atanasova i Dušana Kirbiša, umjetničke fotografije Boruta Peterlina te skulpture Primoža Puglja.

Ukusna hrana iz organski uzgojenih namirnica

Ništa manje zanimljiv nije ni restoran koji gleda na atrij i otvorenu terasu s vodenim ogledalom. Hotelska kuhinja poznata je po ukusnim i zdravim jelima pripremljenim uglavnom od svježih sezonskih proizvoda s obližnjih farmi.

Spa Panorama na vrhu hotela Balnea.

Spa s pogledom

Na vrhu hotela od ove godine je novouređen spa koji se zove Spa Panorama. Opremljen je s dvije saune i prostorijom za odmor s ležaljkama, odakle se pruža prekrasan pogled na zelenu okolicu. Kada se gosti žele opustiti i uživati, lako se mogu vratiti u predvorje hotela i otići u wellness Vitarium Spa & Beauty, te se usput diviti drvenim skulpturama raznih kipara u parku. Wellness centar gostima nudi unutarnji i vanjski termalni bazen s vodenim i zračnim masažama, whirlpoolima, gejzirima i vodenim slapovima, a ljeti su otvoreni i veliko vanjsko kupalište, te dječji bazen s gusarskim brodom.

Uživanje u vodi prati i ugađanje osjetilima, koje je gostima dostupno u obliku relaksirajućih i inspirirajućih masaža, tretmana ljepote za blistavu i pomlađenu kožu, a za zaljubljene je savršena romantična kupka u dvoje.

Termalni bazen.

Gosti se mogu opustiti i u Oazi sauna, gdje na raspolaganju imaju pet sauna, uključujući rustikalnu saunu s vanjskom terasom. Posebnost je japanska kupelj koja je osmišljena po uzoru na tradicionalnu vruću onsen kupelj koja je savršena za opuštanje nakon napornog radnog dana, jer termalna voda u trenu otklanja brige i misli preusmjerava na tijelo, disanje i osjetila.

Opuštanje u Termama Dolenjske Toplice.

Opuštanje vježbama svjesnosti

Gosti hotela mogu besplatno sudjelovati u raznim vježbama i tretmanima za povećanje svjesnosti i vitalnosti – od šumske kupke, zvučne kupke, do meditacija i vježbi za srčanu koherenciju.

Dobrodošli …

Odmor u Termama Dolenjske Toplice, u hotelu Balnea **** Superior,

možete rezervirati na booking@terme-krka.eu / 00386 8 20 50 300 / www.terme-krka.hr

Romantična kupka    

                                                                   

  Terme Krka

Fotografije: Terme Dolenjske Toplice