Hotel Dvorac Jurjevec: Neotkriveni dvorac pored Zagreba za aristokratski doživljaj odmora

Luksuzno mjesto za apsolutni odmor

Nekadašnji posjed astro-ugarske plemićke obitelji Thurn Taxis udaljen tek trideset minuta minuta lagane vožnje od Zagreba, kao stvoren je za za bijeg od stresa i uživanje u životu – na aristokratski način.

U ozračju spokojne prirode turopoljskog kraja, na trideset minuta lagane vožnje od Zagreba, pronaći ćete neotkrivenu bajkovitu oazu za potpunu revitalizaciju – Hotel Dvorac Jurjevec.

Luksuzan odmor u potpunoj intimi

Smješten u Općini Lekenik, Hotel Dvorac Jurjevec savršen je odabir kada želite malo zastati i uživati u životu i to u potpunoj intimi ruralnog kraja okruženi zelenilom, daleko od gradske vreve – ali uz kraljevski tretman.

Hotel Dvorac Jurjevec raspolaže s dvadeset i četiri otmjene sobe u baroknom stilu koje predstavljaju savršen spoj tradicije s najvišim standardima suvremene udobnosti i ekskluzivnosti gdje se detaljima poklanja posebna pozornost. Pečat interijeru daje ručno izrađeni stilski namještaj, umjetnine na zidovima i visoki stropovi s izloženim drvenim gredama čime se unosi prirodna tekstura u prostor.

Dvije superior sobe Hotel Dvorca Jurjevec od standardnih se razlikuju, osim po veličini, po tome što su im kupaonice opremljene jacuzzi kadama.

Wellness zona i bajkoviti perivoj „Vrt ruža“

Unutar hotela nalazi se i mini wellness zona, s unutarnjim bazenom, jacuzzijem i finskom saunom, a bajkovitoj atmosferi doprinosi veliki perivoj „Vrt ruža“ unutar kojeg se nalaze i dvije tradicionalne turopoljske kuće, a tu je i bogata gastro ponuda – tradicionalni specijaliteti u modernom ruhu i vrhunska domaća vina.

Raj za zaljubljenike u arhitekturu i umjetnost

Na obnovi Dvorca Jurjevec radio je tim vrhunskih arhitekata, a cijeli je proces trajao čak 13 godina. Naime, puno se pažnje poklanjalo činjenici da je ovdje riječ o zaštićenoj kulturnoj baštini te da se zadrži originalna zamisao baroknih graditelja.

Kuriozitet Hotel Dvorca Jurjevec su umjetnička djela talentiranih domaćih i svjetskih umjetnika i slikara koja krase njegove hodnike, tako da dvorac pruža i pravi užitak za ljubitelje umjetnosti.

Izuzetna vrijednost za Sisačko-moslavačku županiju

Kategoriziran s 4 zvijezdice i oznakom „hotel-baština“, Hotel Dvorac Jurjevec najluksuzniji je hotel Sisačko-moslavačke županije i prvi u općini Lekenik, a osim izuzetnog turističkog potencijala, predstavlja i neprocjenjivu kulturolšku vrijednost.

U planu su ulaganja u daljnji razvoj kapaciteta i infrastrukture hotela, završetak vanjskog bazena te uređenje dvije drvene tradicionalne turopoljske kuće i implementacija suvremenih tehnologija za cjelokupni doživljaj ovog bajkovitog i još uvijek nedovoljno otkrivenog kraja.

Više na linku Dvorac Jurjevec