HTZ u Hrvatsku dovodi specijalizirane turističke novinare iz Kine

Hrvatska turistička zajednica, u suradnji s turističkim zajednicama grada Zagreba, Zagrebačke županije, Bjelovarsko – bilogorske županije, Istarske županije te Kvarnera, organizira studijsko putovanje za kineske novinare. Putovanje će se održati u razdoblju od 1. do 8. prosinca 2018 te će na njemu sudjelovati novinari iz najutjecajnijih specijaliziranih medija kao što su Cosmopolitan, Traveller Magazine, World Traveller, Southern Metropolis Weekly, National Geographic Traveller, iWeekly, Weibo i dr.

Prvog i drugog dana programa (1. i 2. prosinac) novinari će boraviti u Zagrebu, gdje će prisustvovati otvorenju zagrebačkog Adventa, ali i obići sve gradske znamenitosti i turistički atraktivne lokalitete. Trećeg dana programa (3. prosinac) predviđen je obilazak Samobora uz pratnju turističkog vodiča, nakon čega je pak predviđen polazak za Čazmu i razgledavanje Salajlanda, popularnog imanja ukrašenog milijunima lampica. Nakon obilaska kontinenta, grupa će se zaputiti prema Istri (4. – 6. prosinac) gdje će obići Rovinj, Poreč, Pulu, Motovun, ali i unutrašnjost Istre. Nakon Istre, putovanje se nastavlja na Kvarneru (6. – 8. prosinac) gdje će kineski novinari obići Opatiju, Lovran i Rijeku.

Tijekom boravka u hrvatskim destinacijama kineski će novinari, osim razgledavanja znamenitosti, sudjelovati i prisustvovati pripremljenim manifestacijama i programima kao što su adventska događanja, manifestacije i dr.

 

PR: HTZ

Fotografija: Rene Karaman