IQM Destination Lošinj  izvrsni rezultati u prvih šest mjeseci 2023.

„Odličnim odnosom cijene i kvalitete želimo opravdati povjerenje gostiju“

Prikupljanjem recenzija te mjerenjem i analizom mišljenja gostiju u sklopu  „IQM Destination – Integriranog upravljanja kvalitetom“, Lošinj bilježi izvrsne rezultate u prvih šest mjeseci 2023. godine!

Temeljem ukupno 4.566 recenzija u periodu od siječnja do lipnja 2023. godine, gosti su kvalitetu usluga i proizvoda u destinaciji ocijenili s 90/100, a u određenim segmentima zabilježena je veća kvaliteta u odnosu na prethodnu 2022. godinu. 

Tako su gosti temeljem 385 osvrta atrakcije ocijenili s kvalitetom 91/100, što čini 3%  bolji rezultat u odnosu na prethodnu 2022. godinu.  Lošinjski kampovi bilježe kvalitetu 89/100 temeljem 366 osvrta, a hoteli 91/100 na osnovu 1.805 mišljenja gostiju što čini visoki rezultat kvalitete. 

Ugostiteljski objekti na području Lošinja ove godine također bilježe 3% bolju ocjenu u odnosu na prethodnu godinu, s kvalitetom 90,5/100, a zabilježeno je i povećanje recenzija od strane gostiju za čak 17% te su tako u prvih šest mjeseci objavljene 2.182 recenzije.

Pozitivno su ocijenjene lokacije, usluge, profesionalni pristup gostu, ljubaznost te brzina usluge, kao i sam izgled ugostiteljskih objekata, a kao prostor za napredak navodi se odnos cijene i kvalitete, odnosno cijena proizvoda u ugostiteljskim objektima koja nije relevantna kvaliteti, smatraju određeni gosti. Primijećeno je da su smanjene porcije u odnosu na prethodnu godinu, a kvaliteta određenih namirnica u pojedinim objektima ne prati porast cijene, što je smjernica da prostora za napredak uvijek ima. Prilika je ovo i da se u drugoj polovici godine detalji u poslovanju korigiraju, na osnovi mišljenja gostiju i situacije na turističkom tržištu. 

U prvoj polovici 2023. godine temeljem dobivenih rezultata možemo zaključiti da su gosti bili izuzetno zadovoljni pruženom uslugom u destinaciji. Ocjeni kvalitete 90/100 na destinacijskoj razini svi trebamo težiti, odnosno istu povećati i nadići destinacijski prosjek kao lideri u turizmu. Pratimo te ćemo nastaviti pratiti destinacijske rezultate kvalitete, kao i težiti izvrsnom odnosu cijene i kvalitete u turizmu Lošinja,  smatra Dalibor Cvitković, direktor TZ Grada Malog Lošinja.

Čak 70% lošinjskih dionika odgovara na svoje recenzije, što se i potiče, kako na pozitivne tako i na one negativne i neutralne. Ono je nužno za uspostavljanje komunikacije i povećavanje vidljivosti među svim trenutnim, ali i budućim posjetiteljima.

Druga polovica 2023. godine prilika je za sve dionike u turizmu Lošinja, da ostvare min. destinacijski rezultat te budu dio izvrsnosti kojoj lošinjski turizam teži.

Inače, u projektu „Integriranog upravljanja kvalitetom“ pod nazivom „IQM Destination Lošinj“ u koji su uključeni mnogobrojni dionici na području destinacije, periodično se izvještava o kvaliteti usluge i zadovoljstvu gostiju turizmom na području Lošinja. Rezultati i mjerenja periodično se uspoređuju s prošlogodišnjim rezultatima te se zahvaljujući dobivenim rezultatima mogu uvesti potrebna poboljšanja.

TZ Maloga Lošinja

Fotografija: Rene Karaman