Istra, destinacija koja je bila, ostala i uvijek će biti odmor za dušu, punjenje baterija i uživanje u dobroj hrani i vinu

Castel Belaj, Belaj 20a, Cerovlje

Dvorac Belaj – jedno imanje – dvije vinarije i dvije obitelji, degustacije vina i hrane, eventi, vjenčanja

Imanje Castle Belaj obuhvaća dvorac iz XVI. stoljeće, gospodarsku zgradu s poviješću iz XIX. stoljeće I  11 hektara povijesnih vinograda koji okružuju imanje.

Godine 1575. plemićka obitelj Barbo podigla je dvorac Belaj (Bellai) koji je tada bio najveća utvrda uz one u Pasbergu (Pazu) i Waxensteinu (Kožljaku).

Danas je Belaj jedini Château u Hrvatskoj s dugom poviješću i tradicijom vinogradarstva. Dvorac Belaj je registrirana povijesna baština Republike Hrvatske.

Dvorac Belaj: Vinarija Dvorac Belaj, u vlasništvu obitelji Belay, osnovana je 2011. godine. Svake godine Dvorac Belaj vina nose zlatne i srebrne medalje s vinskih natjecanja Decanter i Vinistra.

Podrum Belaj: Vinarija Podrum Belaj osniva 1998. godine obitelj Ivić. Povijest vinogradarstva u obitelji seže do početka XX. Stoljeća. Vinogradi se nalaze u Boljunskom polju. Svake godine vinarija stavlja na tržište više od 30 000 litara vrhunskih vina.

Restoran: 35 sjedećih mjesta, sunčana terasa uz rub povijsenih vinograda sa 50 sjedećih mjesta. Kuhaje po repceput ZERI KM – od polja do stola, a sva jela sparuju se sa vinima iz njihove proizvodnje.

U Belaju postoje 4 loklacije za smjestiti i do 200 gostiju: mala blagovaonica – 35 gostiju, dvorište dvorca – 40 gostiju, velika blagovaonica – 180 gostiju, park zona – 200 gostiju.

Usluge koje nude su: degustacije vina I hrane, vjenčanja, zabave, korporativna događanja

Dvorac Belaj udaljen je samo 35 minuta vožnje od Opatije.

Dobro je znati: Utorkom dvorac ne radi, jer tada rade u vinogradu!

Više na linku

Andrea Milas

Fotografija: Rene Karaman