Istria Wine & Walk dobiva svoje morsko izdanje – Wine & Walk by the sea

Jedinstvena šetnja uz vrhunsku gurmansku ponudu i pogled na more

Tradicionalni proljetni Istria Wine and Walk od ove godine dobiva i svoju jesensku priču. Veliki odaziv, iznimna uspješnost, atraktivnost te na kraju i redovito rasprodane kotizacije za ovakvu manifestaciju bili su poticaj  Klasteru Sjeverozapadne Istre za organizacijom ovakvog događaja u još jednom terminu. Lokacija je nova, zanimljiva istarska priča dobila je drugu dimenziju, a svim sudionicima na prvi dan jeseni ponudit će pravi užitak za sva osjetila

“Naš grad je bogat kulturnom i prirodnom baštinom, a svi dodatni sadržaji koji će biti dio ove manifestacije dat će mu još posebniju draž i sigurna sam da će svi sudionici uživati, kako u rekreaciji, odnosno u prekrasnim šetnjama, tako i u eno i gastro ponudi koja će zadovoljiti svako nepce”, rekla je Vesna Ferenac, direktorica Turističke zajednice Grada Novigrada-Cittanova.

Staza je malo kraća u odnosu na proljetni Istria Wine and Walk, a s obzirom i na manju zahtjevnost pogodna je za svakoga. Bit će to poseban događaj za sve rekreativce koji uz prekrasnu šetnju vole uživati u povijesnim znamenitostima, vrhunskoj gurmanskoj ponudi i prekrasnom pogledu na more.

Start je predviđen u jutarnjim satima u blizini novigradskog hotela Aminess Maestral, gdje će svi sudionici dobiti potrebne upute, te krenuti u ovu jedinstvenu avanturu. Staza duga deset kilometara prolazi i pokraj barokne palače koju je grof Carlo Rigo dao sagraditi 1762. godine kao ladanjsku vilu. Ovaj novigradski plemić ostavio je duboke i trajne tragove u kulturnom životu grada i njegova ostavština samo je dio onoga što će se moći upoznati šetnjom Novigradom čije gradske zidine su sagrađene još u 13. stoljeću.

Na okrjepnim stanicama nudit će se jela pripremljena od inćuna, sardela, jela s kapešantama i kanaštrelima, brodet i mnogi drugi ukusni zalogaji dok će u eno ponudi biti popularna vina čak sedam poznatih istarskih vinara – Moreno Ivančić, Leonardo Palčić, Stancija Fava, Vina Demark, Vina Fiore, Vina Mihelić, Vino P&P – Pervino. Svaka okrjepa uz vrhunski eno-gastronomski užitak sudionicima će pružiti i priliku za upoznavanje s domaćim vinarima i mještanima.

Prva stanica predviđena je u staroj gradskoj lučici Mandraču, jednom od simbola Novigrada koji ga je definirao kao malo ribarsko mjesto i daje mu prepoznatljiv mediteranski šarm. Staza se nastavlja kroz vinograde, maslinike i šume, a na nekim dijelovima proteže se i do samog mora.

Cilj je smješten u atraktivnom parku u središtu povijesne jezgre, a predviđen je u kasnijim poslijepodnevnim satima. Tamo se očekuje nastavak eno-gastronomskog druženja za sve sudionike manifestacije, ali i ostale posjetitelje, uz degustaciju jela i vina, prigodnu glazbenu animaciju te degustacijsko-prodajni sajam autohtonih poljoprivrednih proizvoda i suvenira. Organizirat će se i zanimljiva lutrija za sudionike manifestacije, a oni najsretniji sa sobom će ponijeti i trajnu uspomenu.

Kotizacije za sudjelovanje u ovom sportsko-gastronomskom doživljaju u prodaju kreću uskoro. Početak prodaje bit će objavljen na Facebook stranici Istria Wine and Walk gdje možete pratiti i sve novosti, a više detalja možete pronaći na službenoj web stranici.

PR: 404