Izleti “Upoznaj Apsyrtides” i aktivnosti za lošinjske iznajmljivače

Turistička zajednica Grada Malog Lošinja najavljuje seriju izleta „Upoznaj Apsyrtides“ i brojne aktivnosti namijenjene iznajmljivačima.

U ožujku ove godine, subotama će se organizirati četiri izleta koji su osmišljeni kao edukativna i inspirativna iskustva, pružajući iznajmljivačima priliku da upoznaju različite aspekte lokalne kulture, povijesti i prirodnih ljepota.

Prve subote (2.3.) posjetit će Istru, gradove Hum i Motovun, njihove vinarije i muzeje, a posebnost je i kostimirana šetnja Motovunom. Ovaj izlet organiziran je kako bi lošinjski iznajmljivači upoznali primjere dobre prakse u turizmu izvan otoka. Subota 9.3. rezervirana je za edukativnu šetnju Malim Lošinjem pod nazivom “Sve o Čikatu”s naglaskom na prirodnu i kulturno-povijesnu baštinu. Nakon toga, 16.3., slijedi izlet brodom do otoka Unije, gdje će sudionici istražiti ljepote ovog skrivenog dragulja. Posljednji izlet u ožujku rezerviran je za otok Cres (23.3.), uz obilazak slikovitih mjesta poput Lubenica, Loznati i grada Cresa.

Osim organiziranih izleta, objavljen je i Javni poziv za prijavu programa financiranja marketinških aktivnosti. Ovo sufinanciranje ima za cilj pratiti trendove na tržištu i osigurati konkurentnost lošinjskih iznajmljivača podizanjem kvalitete njihovih usluga te kvalitetnije i modernije promocije na tržištu.

Dodatno, u travnju će se organizirati i tradicionalna podjela sadnica kao dio programa podrške te Forum iznajmljivača na kojem će se predstaviti sve novosti u poslovanju.

S više od tisuću (1.104) registriranih iznajmljivača i 6.352 kreveta, privatni smještaj čini značajan dio ukupne turističke infrastrukture na otoku s udjelom od 19,2 %  svih ostvarenih noćenja u prošloj godini.

„Napore koje ulažemo u promociju i poboljšanje kvalitete privatnog smještaja ključni su za daljnji razvoj turizma na otoku. To uključuje ​​različite marketinške aktivnosti, poticanje iznajmljivača na unaprjeđenje svojih objekata, pružanje edukacija o gostoprimstvu i kvalitetnoj usluzi, kao i suradnju s lokalnom zajednicom kako bi se osiguralo održivo upravljanje turističkim resursima. Sve ove aktivnosti mogu doprinijeti poboljšanju iskustva gostiju te dugoročno ojačati turističku privlačnost Lošinja.“ – istaknuo je Dalibor Cvitković, direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja.

TZ Maloga Lošinja