Jastrebarsko bilježi rekordne brojke – ostvareno više od 40 tisuća noćenja

Brojem dolazaka i noćenja posjetitelja, ali i otvaranjem smještajnih objekata, Jastrebarsko bilježi rekordne brojke, a već je s početkom listopada ostvaren broj od više od 40 tisuća noćenja.

Za usporedbu, u istom je periodu lani ostvareno nešto manje od 29 tisuća noćenja.

Najveći broj noćenja odnosi se na strane turiste, dok je više od 28 tisuća noćenja zabilježeno u Hotelu Princess gdje gosti uglavnom dolaze individualno, a u manjem broju i u organizaciji agencija.

Za porast brojki i pozitivne trendove u turizmu itekako su zaslužni i lokalni iznajmljivači kojih je sada ukupno 46, a samo u ovoj godini otvoreno je 10 novih smještajnih objekata. Ukupno su na području Jastrebarskog dostupna 693 kreveta.

Posjetitelji će u Jastrebarskom rado uživati u različitim sportskim događanjima, ali i rekreativnim i sportskim sadržajima poput planinarenja, biciklizma, ribolova i slično.

Pokretači turizma zasigurno su i plešivički vinari koji su nedavno najavili prvu hrvatsku cestu pjenušaca na Plešivici, što će, uz Michelinovu zvjezdicu kojom je okrunjen restoran obitelji Korak, zasigurno biti dodatan mamac za nove ljubitelje jaskanske eno i gastro ponude. Gotovo sedam tisuća posjetitelja uživalo je i na nedavno održanim Danima vina, a već se sad planira Festival pjenušaca i jagoda koji će se održati krajem svibnja iduće godine, kao i niz drugih događanja.

Jastrebarsko je, nadalje, prvi grad u Zagrebačkoj županiji koji se odlučio na sveobuhvatan projekt mjerenja kvalitete turističke ponude kako bi se, sukladno rezultatima, ciljano ulagalo u daljnji razvoj turizma. Riječ je o jedinstvenom programu Integralnog upravljanja kvalitetom, (IQM Destination Jastrebarsko) koji provodi tvrtka Feel IQM, s ciljem povezivanja svih koji svojim radom doprinose razvoju i kvaliteti turizma i stvaranja jedinstvenog doživljaja destinacije. Rezultati istraživanja još su jednom potvrdili kako je turizam u Jastrebarskom u uzlaznoj putanji, o čemu svjedoče i pokazatelji o broju dolazaka i noćenja.

TZ Jastrebarskog