Jedinstvena ponuda događanja u Ski amadé tijekom zimske sezone 2019./2020.

Bilo da je riječ o skijaškom svjetskom kupu, ili pak o 10 godina „staroj“ manifestaciji pod nazivom „Tjedan skijanja i vina“, Ski amadé u svakom slučaju nudi mnogo toga tijekom čitave zime. Evo što nikako ne smijete propustiti tijekom ove sezone:

Otvaranje skijaške sezone i pokušaj obaranja svjetskog rekorda na Planaiu | 06.12.2019.

Kada Schladming otvara novu sezonu, brojnim live nastupima poput Dimitri Vegas

& Like Mike, The Lost Frequencies ili Mike Williams, zajamčena je nezaboravna zabava. Ove će godine tijekom tradicionalnog otvaranja skijaške sezone u istom tjednu biti otvorena i nova gondolska žičara koja će pokušati postaviti novi svjetski rekord: „Najveća gondola na svijetu“.

Winteropening Start Up 20 u Flachau | 13.-15.12.2019.

Povodom otvaranja sezone od 13. do 15. prosinca 2019. u Flachau će, između osta- loga, biti veliki testni centar, poligon za isprobavanje snježnih sportova, kao i uživan- je u skijaju, veselica u kolibama, partiji i après-ski zabava s nastupima uživo.

Sound & Snow Gastein | 14.12.2019., 18.01. i 4.4.2020.

Prošle se godine povodom otvaranja nove planinske žičare po prvi put održao gla- zbeni festival „Sound & Snow Gastein“, koji će se ove zime podijeliti na tri različita termina. Na velikoj pozornici na parkiralištu žičare u prvom terminu 14. prosinca između ostalih nastupaju reperi Bonez MC & RAF Camora.

Audi FIS spust utrka svjetskog kupa i alpska kombinacija za žene u Zauchenseeu | 11.-12.1.2020.

Pravi spektakl očekuje brojne posjetitelje u terminu od 11. do 12. siječnja 2020. u

Zauchenseeu, gdje će se na Kälberlochu u okviru svjetskog kupa voziti zahtjevni ženski spust i alpska kombinacija.

„Plan P“ u Superparku Planai u Schladmingu | 11.1.2020.

Dana 11. siječnja 2020. će se u okviru natjecanja Blue Tomato „Plan P“ u Super- parku Planai za pobjedu boriti najbolji natjecatelji u freeskiingu i snowboarderi. Natjecatelji će imati priliku dokazati svoje vještine u različitim kategorijama na vrlo zahtjevnim poligonima.

Audi FIS utrka svjetskog kupa – noćni slalom za žene u Flachau | 14.1.2020.

Vrhunac sezone u sklopu Snow Space Salzburg svakako je Audi FIS utrka noćnog

slaloma za žene u okviru svjetskog kupa koja se održava na stazi koja nosi naziv    po slavnom Hermannu Maieru. Najbrže slalomašice na svijetu ovdje će  se  po  9.  put natjecati za naslov najbolje, no isto tako i za najveću novčanu nagradu na žens- kim utrkama snježnog cirkusa.

FIS snowboard svjetski kup u Bad Gasteinu | 14.-15.1.2020. Međunarodna snowboard elita okupit će se od 14. do 15. siječnja  2020.  u Gasteinu, gdje će se pod svjetlima reflektora održati natjecanje u uzbudljivom paralelnom slalomu. Utrke će se održavati na stazi pored nizinske postaje žičare Stubnerkogelbahn.

THE Nightrace – FIS utrka svjetskog kupa – noćni slalom za muškarce u Schladmingu | 28.1.2020.

Riječ je o istinskom klasiku. Do čak 50.000 obožavatelja skijanja pretvorit će stadion

u Planaiu u pravo more međunarodnih zastava, dok će centar Schladminga postati fan zona. Legendardni FIS noćni slalom za muškarce jamči nezaboravan ugođaj.

Ski amadé Cash4Tricks turneje u snježnim parkovima Ski amadé | od siječnja do ožujka 2020.

Svaki uspješan skok ili trik nagrađuje se s 5 eura u sklopu Cash4Tricks turneje u

snje-žnim parkovima Ski amadé. Voditelj komentira užuvp  zbivanja  na  poligonu, dok profesionalni žiri ocjenjuje izvedene trikove. Sudjelovati može tko god se usudi. Postaje na turneji: 19. siječnja u Superparku Planai u Schladmingu, 26. siječnja u Ab- solut Parku u Flachauwinklu, 2. i 23. veljače u Snowparku Großarltal, 8. i 29. veljače te 28. ožujka u Blue Tomatoe Kings Parku u Mühlbachu na Hochkönigu, 13. veljače u Snowparku Gastein te 16. veljače u Snowparku Alpendorf.

Ski amadé i Atomic X-Perience Days | od veljače do ožujka 2020. Skitest serija, koja će u pet termina obuhvatiti čitavo područje Ski amadé, svim zainteresiranima, svejedno jesu li freerideri ili freestyleri, žene ili muškarci, nudi na testiranje odgovarajuće skije marke Atomic, pri čemu su termini svaki put popraćeni tematskim okvirnim programom. Od ove se zime po prvi put mogu isprobati i skijaške naočale i kacige marke Atomic.

10 godina Ski amadé Tjedna skijanja i vina | 14.-21.3.2020.

Popularni Tjedan skijanja i vina  ove  se  sezone  održava  već  po  deseti  put.  Pre- ko 20 hotela ponovno će svojim gostima ponuditi pakete na temu „Skijanje i austrijska vina“. U certificiranim skijaškim kolibama na planinama i u hotelima u doli- ni će se u razdoblju od 14. do 21. ožujka 2020. održavati degustacije vina uz priklad- ne degustacijske menije. U Großarlu će se na popularnoj večeri u gondoli na svakoj od nizinskih postaja servirati novi slijed. Najbolji austrijski vinari će na tzv. vinskom obilasku točiti svoja najprofinjenija vina u brojnim hotelima u Großarlu, pri čemu će ljubitelje dobre kapljice od hotela do hotela prevoziti shuttle bus. Uz vina će se služiti mali zalogaji, a u mnogim će hotelima biti organizirana i glazba uživo. Osim toga, u Großarlu će se upriličiti i velika potraga za zlatom, tzv. Big Bottle Buddeln, na kojoj će sudionicima biti dodijeljene parcele pod snijegom na kojima trebaju kopati u potrazi za Big Bottle u kojoj se nalazi nagrada. Tijekom tjedna skijanja i vina se u Gasteinu također nudi večera u gondolskoj žičari Fulseck. Na Hochkönigu se održavaju Ku- linarske kraljevske ture na kojima posjetitelji na skijama idu od kolibe do kolibe i kušaju različita jela. Osim večere u gondoli, na Hochkönigu možete uživati i u tzv. vinogradarskim gondolama, u kojima vinogradari svojim suputnicima predstavljaju svoje najbolje kapljice. Brojne degustacije vina također se održavaju u sklopu Salz- burger Sportwelta, kako na planini, tako i u dolini.

„Najviša“ tržnica farmerskih proizvoda u Alpama u Ski amadé | 14.-21.3.2020.

Paralelno s Tjednom uživanja u skijanju i vinima bit će organizirana i tržnica na naj-

višoj nadmorskoj visini u Alpama, u sklopu koje će u sveukupno 28 koliba na svih pet skijališta biti postavljeni štandovi na kojima će lokalni farmeri i proizvođači prodavati svoje proizvode i nuditi lokalne specijalitete. Prava drive-in tržnica, moglo bi se reći.

Spring Battle u Absolut Parku u Flachauwinklu | 14.-20.3.2020.

Spring Battle od 14. do 20. ožujka 2020. u Absolut Parku dio je World Snowboarding Toura i Udruženja freeskiing profesionalaca. Savršeni uvjeti u parku, inovativan format i visoka razina svake godine privlače u Flachauwinkl brojne vrhunske snowboardere i freeski profesionalce iz čitavog svijeta. Posebno zanimljivo je natjecanje slopestyle contest kao follow cam jam session, na kojem svi sudionici imaju na raspolaganju nekoliko dana za snimanje i slanje svog najboljeg runa. Na    taj način mogu izbrusiti svoje trikove do savršenstva i predstaviti one najuspješnije.

Snow Volleyball u Flachau | 20.-22.3.2020.

Podizanje niske lopte, odbijanje lopte vrhovima prstiju, smashev – sve ono što je zabavno na pijesku, može biti zabavno i na snijegu. U Snow Space Salzburg, izravno na planinskoj postaji žičare Flying Mozart, u ožujku će se već po 12. put organizirati neobičan turnir u odbojci na visini od 1.850 m n/m.

Palme na pašnjacima u Sportgasteinu | 21.-22.3.2020.

Skijanje pod suncem i u latino-karipskom ozračju možete doživjeti u Sportgasteinu, gdje vas čekaju savršeni uvjeti na stazi, puno sunčevog sjaja i preko 50 pravih palmi. Za glazbeni dašak Kariba i dobru zabavu u kolibama će se 21. i 22. ožujka 2020. pobrinuti odgovarajući bendovi.

Obilazak skijaških koliba s pučkom glazbom na Hochkönigu | 22.03.2020.

Obilazak skijaških koliba, na austrijskom Skihüttenroas, koji je u planu za 22. ožujak

2020., uživa legendarni status. Dok u kolibama svira prava pučka glazba, skijaši se, odjeveni u tradicionalnu odjeću i prastara skijaška odjela, sele od kolibe do kolibe.

Sound Everest Festival na Hauser Kaiblingu | ožujak 2020.

Šest pozornica, tri dana, jedno brdo; Hauser Kaibling u ožujku se pretvara u pozor- nicu. Za podizanje atmosfere među proljetnim skijašima zaduženi su bendovi naj- različitijih glazbenih smjerova, pri čemu treba posebno istaknuti nastupe u okviru programa „Woodstock puhaće glazbe“, kao i etabliranih Snow Break Europe DJ-eva.

Craft Beer Festival na Hochkönigu | 26.-29.3.2020.

Piva manjih proizvođača trenutno su u trendu. Pogled u raznolikost pivskih okusa nudi Craft Beer Festival od 26. do 29. ožujka na Hochkönigu. Piva se toči ne samo u hotelima, već i u brojnim skijaškim kolibama, uz glazbu uživo i DJ-eve.

Ski amadé Ladies Week | 21.-28.3.2020.

Pod motom „1 + 1 gratis“ žene – i muškarci – uz rezervaciju jednog tjedna odmora i kupnju 6-dnevne skijaške propusnice besplatno dobivaju drugu skijašku propusnicu za isto razdoblje. Osim toga, u regijama u sklopu Ski amadé organiziraju se brojna događanja poput Lady-Ski-Testa ili Skiguiding, odnosno skijanje uz žensko vodstvo ili za žene. Posebno raznolikom ponudom diči se Großarltal, gdje se uz brojne kon- certe uživo održava i skijaška utrka na kojoj se sudionice razvrstavaju prema boji kose. Osim toga, u svakoj od regija su u ponudi posebni „Ski amadé Ladies MADE MY DAY“ paketi.

Sva događanja u sklopu Ski amadé možete pronaći ovdje

www.skiamade.com/events.Sandra Piro