KAŠTELIR-LABINCI ODUŠEVLJAVAJU BOGATOM PONUDOM

Svakoga petka turiste čekaju besplatne degustacije i nezaboravni eno-gastro doživljaji

Ljepote Istre nisu samo more i sunce – baš naprotiv. U srcu poluotoka skrivaju se mjesta koja svojom ponudom i zanimljivostima zaslužuju čvrstu poziciju na istarskoj turističkoj mapi, a jedno od njih su Kaštelir-Labinci, općina s nevjerojatnom raznolikošću ponude domaćih proizvoda na tako malom području sa svega 1500 stanovnika.

U Kaštelir-Labincima, uz brojne iznajmljivače, registrirano je čak 150 OPG-ova, i više od polovine stanovništva se bavi domaćom proizvodnjom. U kojoj doista nema čega nema. No sve to ima pravi smisao tek ako je dostupno posjetiteljima, i ako postoje saznanja o tomu da se u ovom mjestu u srcu Istre mogu doživjeti doista nezaboravna eno-gastro iskustva. Zbog svega su općinska vlast, tamošnja turistička zajednica i Udruga Vitis, osmislili ponudu naziva  Together In FREE FRIDAY TASTING – svakoga petka, tijekom srpnja i kolovoza, posjetitelji i turisti mogu obići lokalne OPG-ove i restorane te besplatno degustirati proizvode i naručiti menije po promotivnim cijenama. Prvi rezultati pokazali su odličan odaziv i oduševljenje među turistima, kojih dnevno u Kaštelir-Labinicima bude i preko dvije tisuće. Dakle, više nego stanovnika.

Ponuda  Together In FREE FRIDAY TASTING i službeno je prezentirana ovoga petka, a uz brojne predstavnike medija predstavljanju su se odazvali u Tulio Demetlika, zamjenik župana Istarske županije te Cristina Vojić Krajcar iz Turističke zajednice Istarske županije. Kao početna točka prezentacije odabran je Natura Camp Karli, novitet u lokalnoj ponudi, idealan za ljubitelje robinzonskog turizma. Na velikoj parceli na raspolaganju su drvene kućice i glamping šatori sa smještajnim kapacitetom za 50 ljudi, struje nema osim na nekoliko punktova, a ono što gosti dobiju je neprocjenjivo – apsolutni mir i netaknuta priroda.

Smatrali smo kako je upravo Together In FREE FRIDAY TASTING specifična ponuda koja najbolje dočarava kako se u našem mjestu susreću tradicija i moderan život te da predstavlja idealan primjer onoga što smo osmislili u turističkoj promociji naše općine, kao i svega onoga što još razvijamo, svih ideja koje će tek biti realizirane. Danas će vas ugostiti naši domaći proizvođači, OPG-ovi na kojima ćete imati priliku uživati u najboljim okusima Istre, a upravo to je ono što nudimo i našim posjetiteljima, i što ih po dosadašnjim spoznajama istinski oduševljava – rekao je jučer tijekom predstavljanja ponude Đulijano Petrović, načelnik Općine Kaštelir-Labinci.

Ruta OPG-ova u ponudi Together In FREE FRIDAY TASTING znači da posjetitelji i turisti mogu probati najkvalitetnija i nagrađivana vina, maslinova ulja za koja je već poznato da su među najboljima na svijetu, jedino bučino ulje u Istri, rakije u kojima se skrivaju arome i više od dvadeset trava, fantastična craft piva, craft bezalkoholna pića poput tonika i đumbirovog piva, ali i iz prve ruke naučiti kako se rade domaći fuži, njoki i pljukanci, uz sjajan doživljaj koji podrazumijeva da posjetitelji odmah tu istu paštu koju su sami napravili skuhaju i probaju uz domaće mesne i povrtne umake. Nije neobično što je ponuda  Together In FREE FRIDAY TASTING odmah izazvala oduševljenje, jer svi će vas domaćini na svojim OPG-ovima ugostiti tako da ćete se osjećati kao kod svoje kuće, a pritom ćete, osim uživanja u fantastičnim okusima, naučiti mnoge zanimljivosti o proizvodnji, kušanju ili povijesti kaštelirskog kraja u kojem se danas na izuzetan način spajaju tradicija i suvremeno življenje.

Kaštelir-Labinci istinski zaslužuju da se čuje za njih, za sve što nude, i doista su mjesto koje zahvaljujući svojim vrijednim stanovnicima te inovativnim idejama može biti na ponos cijeloj Istri. Njihova prepoznatljivost na turističkoj karti Istarskog poluotoka već sada je neupitna, a u planu je realizacija i brojnih drugih projekata, koji će tu prepoznatljivost podići na još višu razinu.

Tijekom Together In FREE FRIDAY TASTINGA, svakoga petka, mogu se posjetiti sljedeće lokacije:

OPG Irvin Kocijančić – besplatna degustacija bučinog ulja / 15 – 20 h

OPG Edi Brčić – besplatna degustacija vina i ulja / 17 – 21 h

Cossetto vina -besplatna degustacija tri vrste vina / 15 – 20 h

Vina Radoš – besplatna degustacija četiri vrste vina / 11 – 19 h

Istarska Kapljica – besplatna degustacija tri vrste rakije / 11 – 19 h

OPG Čehić – besplatna degustacija gina, rakija, vina, maslinovog ulja i meda / 11 – 19 h

Oliveri extra virgin olive oil – besplatna degustacija pet vrsta maslinovog ulja / 11 – 19 h

Castellana Craft Beer -degustacija dvije vrste piva (boca 0,33 lit), uz Antipasto del giorno – po promotivnoj cijeni od 100 kuna po osobi / 11-14 h i 18-23 h

OPG Lucija Venier – radionica domaće tjestenine – u ovoj ponudi posjetitelji sami izrađuju paštu koju potom skuhaju i jedu, a uz su u ponudi pića iz proizvodnje OPG-a; promotivna cijena je 100 kuna po osobi / 11 h, 15 h i 17:30 h –

OPG Igor Kocijančić – besplatna degustacija ulja i vina – za posjet ovome OPG-u potrebna je prethodna najava

ŽARDIN Traditional Restaurant – meni po promotivnoj cijeni od 150 kuna po osobi uključuje hladni pjat (istarski pršut, ovčji sir, salamini tartufi i kobasica), fuže mare-monti ( gamberi i divlje šparoge), domaću krostatu s kremom od limuna, 0,25 l vina i 0,25 l mineralne vode / 11 – 19 h

Premium Image

Fotografija: Sebastijan Skoko