KVARNER NA NAJVEĆOJ SVJETSKOJ TURISTIČKOJ BURZI ITB U BERLINU

Turistička zajednica Kvarnera i ove godine samostalno se predstavlja na vodećem međunarodnom stručnom sajmu ITB u Berlinu. Sajam ITB, već tradicionalno, donosi sve pojedinosti o nadolazećoj turističkoj sezoni kao i o trendovima koji nam dolaze u bliskoj budućnosti. Zato je, prvenstveno u poslovnom smislu, nastup na ovom sajmu jedan od najvažnijih koraka u finaliziranju priprema za ovu sezonu ali i početak priprema za sljedeću turističku godinu.

Ovo je već peta godina u nizu da se Turistička zajednica Kvarnera zajedno sa suizlagačima s područja Kvarnera predstavlja u Berlinu. Tako se ove godine na prepoznatljivom štandu Kvarnera predstavljaju i TZG Raba, TZO Lopar, TZG Crikvenica, Jadran dd Crikvenica, TZ otoka Krka, Lošinj Hotels & Villas i Cresanka d.d.

Kvarner se na sajmu predstavlja sa ponudom čitave regije – od prirodnog i kulturnog bogatstva preko čistog mora i plaža do raznovrsnih mogućnosti smještaja, outdoor aktivnosti, nautičke ponude, zatim bogate ponude zdravstvenog turizma kroz brand Kvarner Health & Wellbeing i eno-gastronomije objedinjene kroz brand Kvarner Gourmet & Food.

Posebno mjesto u zajedničkom predstavljanju Kvarnera ove godine dano je najavi grada Rijeke kao Europske prijestolnice kulture u 2020. godini. Tako je u sklopu zajedničkog štanda osmišljen i postavljen veliki vizual Rijeke kojim se ističe i najavljuje ova važna titula.

Također, uz predstavljanje na štandu, Turistička zajednica Kvarnera je održala press konferenciju na temu zdravstvenog turizma i to u suradnji s Klasterom zdravstvenog turizma Kvarnera, Njemačkog zdravstvenog i wellness udruženja (Deutscher Medical Wellness Verband) i Klasterom zdravstvenog turizma Malezije (Malaysia Healthcare Travel Council) – zemlje partnera ovogodišnjeg ITB.

Predstavnici Turističke zajednice Kvarnera održali su i prezentaciju kojom su predstavili pozitivan utjecaj boravka na Kvarneru na opće zdravlje gostiju, kao i na mogućnosti za razne tretmane – od korištenja klimatskih pogodnosti u tretmanima thalassoterapijama, aromaterapijama, plućnim rehabilitacijama i utjecaju na astmatična stanja i drugo, te o medicinskim tretmanima u klinikama.

Press konferenciji i prezentaciji nazočio je i župan Zlatko Komadina koji se obratio sudionicima istaknuvši prednosti Kvarnera kao destinacije zdravstvenog turizma, bogate prirodnim atrakcijama i bezbrojnim mogućnostima za odmor.

Na samoj prezentaciji i press konferenciji nazočili su i predstavnici Thalassotherapije Opatija i Termi Selce, kao i ostali predstavnici članica Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera. Nakon održane prezentacije od strane Turističke zajednice Kvarnera, predstavnici Turističke zajednice Kvarnera, kvarnerskih klinika kao i Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera zajednički su odgovarali na mnogobrojna pitanja prisutnih predstavnika medija i partnera.

Po završetku press konferencije, Turistička zajednica Kvarnera na svom štandu priredila je „Cheese & Wine“ prezentaciju i druženje za sudionike. To je bila prilika za suizlagače da uz degustaciju kvarnerske žlahtine i domaćeg sira ostvare direktne kontakte i razgovaraju sa stručnjacima i predstavnicima medija koji su sudjelovali na konferenciji, i na taj način dodatno predstave teme i atrakcije od interesa.

Direktorica Turističke zajednice Kvarnera dr.sc. Irena Peršić Živadinov će se kako na samoj prezentaciji i press konferenciji, tako i na ugovorenim sastancima na štandu Kvarnera, susresti s novinarima i partnerima.

Izjava direktorice Turističke zajednice Kvarnera dr.sc. Irene Peršić Živadinov:

Nastup na sajmu ITB u Berlinu ponovno nam potvrdio ono što znamo: njemačko tržište je za Kvarner i dalje jedno od najvažnijih tržišta! Kada se primjerice osvrnemo na zadnjih 5 godina, broj gostiju iz Njemačke povećan je za 35% a broj njihovih noćenja za čak 40%!

Tijekom turističke 2019. godine interes gostiju iz Njemačke za Kvarnerom neće jenjavati, tako nam bar pokazuju trenutne procjene i povratne informacije od partnera.

Turistička zajednica Kvarnera je prema planu do sada odradila više od 10-ak sajamskih nastupa, i još nam ih nekoliko slijedi. Promocija kroz brojne marketinške aktivnosti je u tijeku, nastavljamo i s prihvatom studijskih grupa novinara, a po preporuci njemačkih partnera kreće se i u dodatnu ciljanu medijsku kampanju kako bi se pojačala vidljivost regije Kvarner na njemačkom tržištu.

Izjava župana Zlatka Komadine, predsjednika Turističke zajednice Kvarnera:

Primorsko-goranska županija jako je puno učinila na razvoju i brendiranju zdravstvenog turizma kao jednog od najbrže rastućih sektora turističke ponude. Upravo je naša Županija prva u Republici Hrvatskoj još 2014. godine pokrenula osnivanje Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera u kojem su članice i sve županijske zdravstvene ustanove.

Želimo da kvarnerski turizam zdravlja bude ono po čemu će regija biti prepoznata. Veliki potencijal, zatim naša tradicija kao i kvaliteta zdravstvenih ustanova, u prvom redu naših thalassotherapija u koje smo kao osnivač puno uložili i doveli ih do razine europskog standarda, dovodi Kvarner u ulogu perjanice hrvatskog zdravstvenog i lječilišnog turizma.

TZ: Kvarnera